zazula226 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Składniki: Biszkopt: - 4 jajka - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki tortowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia inne: - 2 puszki mandarynek - 2 szklanki soku pomarańczowego - 2 budynie waniliowe (po 40g) - 2 opakowania herbatników zwykłych ("Petitki") - 2 opakowania herbatników czekoladowych ("Petitki") - 4 opakowania Śmietan -fix - 1/2 litra śmietanki 30% - 3 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Biszkopt upiec w dużej prostokątnej formie, wystudzić, zdjąć skórkę (wierzch), nasączyć(woda + sok z cytryny + cukier). Na biszkopcie ułożyć odsączone mandarynki. Z soku od mandarynek i 2 szklanek soku pomarańczowego ugotować budyń (sok z mandarynek i 1 1/2 szkl. soku pomarańczowego zagotować, w 1/2 szkl.soku rozpuścić 2 budynie, wlać na gotujący się sok, mieszać.) Gorący budyń wyłożyć na ciasto z mandarynkami. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan – fixami. Wyłożyć na budyń. Na wierzchu ciasta układać herbatniki w szachownicę. Cytuj
andy8 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 a co myślicie o tym przepisie nikt się nie wypowiedział? :razz:??: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Przepis zapowiada się apetycznie trochę podobny do Kubusia, ale jednak inny trzeba wypróbować :razz: Jak tylko zrobię odezwę się :shock: puszki mandarynek mają być duże czy małe ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.