zazula226 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Składniki: - 50 dag mąki - 25 dag margaryny - 20 dag cukru pudru - 2 jaja - łyżka proszku do pieczenia - łyżka kakao - szklanka mleka - 5 łyżek dżemu (dowolnego) - bakalie (rodzynki orzechy włoskie, skórka pomarańczowa) - kieliszek rumu (może być wódka) Sposób przygotowania: Mąkę z proszkiem przesiać na stolnicę posiekać z masłem dodać cukier i jaja. Wyrobić ciasto, podzielić na 2 części rozwałkować i upiec dwa placki. Jeden (jeszcze ciepły) rozkruszyć w misce, dodać kakao, rozdrobnione bakalie, rum (ewentualnie wódkę), szklankę mleka i utrzeć na jednolitą masę. Drugi placek posmarować najpierw dżemem, a następnie przygotowaną masą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.