zazula226 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Składniki: Biszkopt: - 6 jajek - 3 łyżki oleju - 1 szkl cukru - 3 łyżki wody przegotowanej zimnej - 1 szkl mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: - 1/2 szkl mleka surowego - 1 szkl cukru - 2 cukry waniliowe - 1 margaryna - 2 szkl mleka w proszku Sposób przygotowania: Ubić białka, dodać cukier, dodać żółtka, ubijać aż się rozpuści cukier. Dodać resztę składników. Na koniec dodać kakao i wymieszać. Po upieczeniu biszkopt przekroić na pół. Mleko z cukrem i cukrem waniliowym zagotować i ostudzić. Następnie utrzeć margarynę, dodać ugotowane mleko i ucierać. Dodać mleko w proszku i dalej ucierać. Przełożyć biszkopt. Wierzch polać rozpuszczoną mleczną czekoladą. Cytuj
Justyna 25 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Musze przyznać że Twoje przepisy są bardzo ciekawe i godne polecenia a ciasto Milky Way jest przepyszne Cytuj
zazula226 Opublikowano 14 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 dzięki za miłe słowo;) polecam się na przyszłość:wink: Pozdrawiam Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 chcialabym jutro zrobić to ciasto ale ile tego mleka 1/2 szkl mleka surowego , czy chodzi o 1/2 szklanki???? Cytuj
zazula226 Opublikowano 15 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 no qrde... tak to jest jak kopiuje z mojego folderu, a nie wpisuje. Chodzi o pół szklanki... sorki, znów nie spokjrzałam... jeszcze raz przepraszam, postaram sie poprawić... :wink: :wink: Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Wczoraj zrobilam to ciasto. Przedewszytkim przepyszny biszkopt. Pomysł z dodatkiem kakao doskonały. :D Masa wyglada rowniez bardzo pieknie. Jednak jak dla mnie toza mocno czuc mleko w proszku, ale wkońcu to milky way. :D Cytuj
zazula226 Opublikowano 18 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Cieszę się, że przypadł Ci do gustu ten przepis, a co do mleka w proszku... no cóz, tak jak napisałaś, w końcu to milky way.... pozdrawiam Cytuj
Pączuszek Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Bardzo pyszne ciasto, piekłam sama i moi znajomi też są zachwyceni tym ciastem. Dzięki za przeois. Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 mała modyfikacja wcześniejszego komentarza:) ciast przeleżało w sumie prawie 3 dni i teraz jest naprawdę smaczne. Nie czuć już smaku mleka w proszku. Polecam wszystkim Cytuj
arabika Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2006 Ciasto naprawde bardzo dobre .Zamiast margaryny dałam masło ..Polecam Pozdrawiam :lol: Cytuj
andy8 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 czy ta masa dobrze się trzyma w cieście czy ciasto dobrze się kroi? :razz:??: Cytuj
Jola_A. Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Tak , masa dobrze sie trzyma i ciasto dobrze sie kroi. Na stronie głównej w kategorii "ciasta"jest zdjęcie. Pozdrawiam. Cytuj
andy8 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Jola bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź,szperam po poprzednich stronach i wyszukuję ciekawe przepisy,czasem jednak mam pewne zapytania i dlatego odświeżam dawne strony a może komuś kto tez dołączył niedawno się one przydadzą,bo moze nie kazdemu chce sie przeszukiwac wszystko tak jak mnie,napewno zajrzę na stronę główną zeby zobaczyć zdjęcie-pozdrawiam :razz: Cytuj
Dorota Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Andy8, ta masa bardzo dobrze się trzyma podczas krojenia. Dla potwierdzenia moich słów, załączam zdjęcia tego ciasta :razz: Ja robiłam to ciasto, ale korzystałam z przepisu Kasieni (a teraz widzę, że są dwa podobne przepisy). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.