aska1985 Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Biszkopt - 3 jajka - 7 łyżek cukru, jajka ubić z cukrem - 6 łyżek mąki tortowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, zmieszać z mąką.Wymiksować wylać na blache piec 20 minut 180-200 st.C Masa - 3 żółtka - 1 szk. cukru pudru - 1/2 szk. mąki kartoflanki - 2 niepełne szk. mleka Utrzeć źółtka z cukrem i dolać rozrobioną mąke z mlekiem (1 szklanka) Przygotowanie zagotować drugą szklankę mleka i dolewać rozrobione żółtka szybko mieszając do stwardnięcia. Wystudzić utrzeć 1 1/2 masła dodając mase. Dodać kwasku cytrynowego do smaku. Pokroić brzoskwinie i dodać do masy. Polewa 1/4 kostki masła, 2 łyżki mleka, 1/2 szk. cukru, 3 łyżki kakao. Kakao zagotować ciągle mieszając. Ciepłym polać ciasto? Smacznego :D :D :D :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.