zazula226 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Składniki: - 30 dag masła - 50 dag mąki - 35 dag cukru - 5 łyżek mielonych migdałów - 5 łyżek mleka - 5 łyżek śmietany - 2 żółtka - szczypta cynamonu - 50 dag wiśni - 50 dag twarogu - 1 cukier waniliowy - 1 budyń waniliowy - 3 jajka Sposób przygotowania: Roztop masło, do miseczki wsyp mąkę, 25 dag cukru migdały i cynamon. Dodaj żółtka, mieszając składniki mikserem, dolewaj masło. Dokładnie wyrób ciasto, by nie było grudek. Przygotuj masę twarogową. Dodaj mleko, śmietanę, cukier waniliowy, resztę cukru, budyń oraz jajka. Składniki utrzyj na jednolita masę. Wiśnie oprósz mąką, tortownice nasmaruj tłuszczem. Spód i brzegi-do wysokości 1/3 blachy wylep częścią2/3 ciasta. Zalej twarogiem, na nim umieść wiśnie oprószone uprzednio mąką. Sernik piecz 50 minut w 175 stopniach. Po 20 minutach pieczenia wyjmij je, posyp kruszonką, dopiecz. Gotowe, ostudzone ciasto posyp cukrem pudrem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.