wikimaki Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Wołowinę zmielić maszynką do mięsa ale musi być szajba z dużymi dziurkami.następnie zmielone mięso osolić popieprzyć do smaku wymieszać uformować płaskie owalne kotleciki,optoczyć w mące .Rozgrzać smalec usmażyć na rumiano. Sos który zostal z usmażonego mięsa 1 szklanka około może być trochę mniej wlać na patelnie do zrumienionych rumsztyków próżyć jeszcze trzy minutki ciągle lekko mieszać ale tak by nieuszkodzić .Dodac na koniec dobrą słodką śmietanę.i jeszcze minutke próżyć lekko mieszając.polecam wszystkim kochani .można jeść bez końca .Jest to mój przepis polecam .Proszę dajcie mi znać .czy smakował. :wink: :wink: PA.PA.Wiktoria. :lol:dodam że sos dodaję co został od innej pieczeni z obiadu ale zagęszczony np. z żeberek ,lub z rolad ,biodrowki .śmietany łyżka stołowa. Cytuj
Dorota zza plota Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 wyglada na pychotke :D :D Cytuj
wikimaki Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Ten przepis jest wspanialy polecam proszę o odpowiedż Wikimaki Pa. Cytuj
wikimaki Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Błagam dajcie odpowiedż czy wam smakował Cytuj
gosiek50 Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Ta potrawa jest godna polecenia, robię ją od lat moja rodzinka się tym zajada ,polecam igorąco pozdrawiam :D Cytuj
wikimaki Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Dziękuję za odpowiedż cieszę się bardzo bo ta potrawa jest godna uwagi pa wikimaki Cytuj
wikimaki Opublikowano 28 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Dodam że również to danie mozna podawać z kluskami , kopytka ,pyzy drożdzowe, kluski śląskie.Pa Wikimaki Cytuj
wikimaki Opublikowano 24 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 :-D :-D Dziękuję za ocenę Pa.Wikimaki Cytuj
wikimaki Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Ja jeszcze raz Wam dziękuje za ocenę moich przepisów bardzo się cieszę Pa.Pa. Cytuj
an69 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Podnoszę, bo robię 2 raz. Są bardzo dobre i godne powtórki Ania Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi