Skocz do zawarto艣ci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BISZKOPT 5 JAJ 1 SZKL CUKRU 1 SZKL M膭KI 2 艁Y呕KI M膭KI ZIEMNIACZANEJ 2 艁YZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA MASA - KREM 3 CALE JAJKA 1/2 SZKL CUKRU 1 BUDYN SMIETANKOWY 1 SZKL. MLEKA 1 KOSTKA KASI WYKONANIE BISZKOPTU BIALKA UBIC ZE SZCZYPT膭 SOLI, DODAC CUKIER,NASTEONIE 呕脫艁TKA . DO TEGO WSYPAC PRZESIANE SYPKIE PRODUKTY I WYMIESZAC 艁YZK膭, WLEWAMY DO SREDNIEJ TORTOWNICY I PIECZEMY OKOLO 30 MIN WYKONANIE KREMU. MLEKO WLAC DO GARNKA I ZAGOTOWAC, DO TEGO DODAC POLACZONE ZE SOBA JAJKA. CUKIER I BUDYN- ZAGOTOWAC I ZOSTAWIC DO OSTYGNIECIA.GDY BUDYN WYSTYGNIE OTRZEC KASIE I DODAWAC PO 艁YZE BUDYNIU. JA ROBIE KREM SMIETANKOWU - KAKAOWY WIEC DO JEDNEJ CZESCI DODAJE KAKAO. UPIECZONY BISZKOPT PRZEKRWAMY NA 3 CZESCI I PONCZUJEMY. PRZEKLADAMY KREMEM. NA WIERZCH UDEKOROWAC SMIETANA 30% KTORA UBIJAM , DODAJE TROSZKE CUKRU PUDRU I ABY BYLA BARDZIEJ SZTYWNA DODAJE 呕ELATYNE. DEKORACJA WEDLUG UZNANIA. TORCIK JEST NAPRAWDE PRZEPYSZNY-M POLECAM SMACZNEGO!!

post-2248-1139950511_thumb.jpg

post-2248-1217946074_thumb.jpg

• 5 miesi臋cy temu...
  • Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top u偶ytkownicy w tym temacie

Top u偶ytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Halinko - torcik rzeczywi艣cie pyszny :) Dzi臋kuj臋 za przepis :-)

Zrobi艂am go na przyj臋cie urodzinowe - i go艣cie byli pod wra偶eniem :) :-D :-P

Wszystkim bardzo smakowa艂. Naprawd臋 polecam :-)

Opublikowano

WITAJ DOROTKO!! BARDZO SIE CIESZE ZE TORCIK SMAKOWAL, DZIECI PRZEDSZKOLNE Z UTESKNINIEM CZEKJA NA SWOJE URODZINKI, GDYZ ZAWSZE SMUKJE IM WYSMIENICIE I WSZYSTKO ZJADAJ.A :-) TERAZ MAM 2 MIESIACE PRZERWY, ALE OD WRZESNIA PONOWNIE 7 TORCIKOW ZAGOSCI NA PRZEDSZKOLNYCH STOLACH. POZDRAWAIM

• 6 miesi臋cy temu...
Opublikowano

Chce zrobi膰 ten torcik mojemu ch艂opakowi na urodziny

i mam pytanie czy to jest pe艂en przepis??

i czy masz dla mnie jakie艣 rady

bardzo bym prosi艂a Dzi臋kuje bardzo :wink:

Opublikowano

i mam pytanie czy to jest pe艂en przepis??

i czy masz dla mnie jakie艣 rady

bardzo bym prosi艂a Dzi臋kuje bardzo :wink:

Witam! Jak masz jakie艣 w膮tpliwo艣ci sprawdz przepis na LODOWIEC z przepiu Doroty jest na stronie g艂贸wnej. Jest bardzo podobny i mo偶e wtedy w膮tpliwo艣ci znikna :wink: :wink: Polecam robi艂am na niedziel臋
Opublikowano

Dorotko! Z okazji wczorajszych 25 urodzin moc najserdeczniejszych 偶ycze艅 przesy艂a

Kasia /zuziorek/

Bardzo dzi臋kuj臋 Kasiu :wink:
Opublikowano

i mam pytanie czy to jest pe艂en przepis?? ...

Wydaje mi si臋, 偶e to ju偶 jest pe艂ny przepis, s膮 sk艂adniki, jest wykonanie tortu, ale je偶eli czego艣 nie b臋dziesz wiedzia艂a to pytaj, postaram si臋 pom贸c.

Ja piek艂am ten tort - i wyszed艂 doskonale, nie by艂o z nim 偶adnych problem贸w :wink:

• 2 tygodnie p贸藕niej...
Opublikowano

Mo偶na doda膰 budy艅 czekoladowy, nic nie stoi na przeszkodzie. Akurat tutaj dawa艂am budy艅 艣mietankowy, ale w podobnych przepisach na krem zamieni艂am budy艅 艣mietankowy na czekoladowy lub te偶 wi艣niowy, i krem mia艂 ciekawy kolor, a w smaku bardzo dobry. Tak偶e z budyniem czekoladowym mo偶esz spr贸bowa膰. Powodzenia :wink:

Opublikowano

no ja radzilabym trzymac sie zgodnie z przepisen, aczkowliek probowam zmiam co do smku budyniu , ale nie do kremu, pieklam bake budyniowa i nie polecam nikomu, babka jest bardziej sucha, nie wiem dlaczego. Ale co do mojego przepisu na torcik , prosze zrob jak pisze, ja pieke te torty co miesiac i zapewniam zawsze wychodza, zrobie fotki moich torcikow, az 7 troche inny ksztalt. ale smak ten sam :grin:

• 2 tygodnie p贸藕niej...
Opublikowano

badzo sie ciesze ze torcik smakowal hmmm mam nowe fotki tego torta ale problem polega na tym ze chyba fotki sa zbyt duze i nie moge wyslac , sama nie potrafie nic zrobic by je pomniejszyc, zawsze robil to syn, ktorego teraz nie ma 馃檪

post-2248-1174820896_thumb.jpg

post-2248-1174820930_thumb.jpg

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.

• Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki u偶ytkowania.