ina12 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Składniki: 30 dag ( kostka) twarogu-może być półtłusty 1/2 szklanki cukru 1/4 kostki margaryny 2 jaja 2 i 3/4 szklanki lub 3 szklanki mąki, tak żeby ciasto sie nie kleiło 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 cukier waniliowy olej do pieczenia Wykonanie Twaróg, cukier, margarynę i 2 jaja utrzeć w misce na jednolitą masę, tak żeby nie było grudek. Dodać makę, sodę i cukier waniliowy- wszystko połaczyć w misce. Całe ciasto wyłożyć na stół, podsypać lekko maką- trochę wyrabiać. Następnie rozwałkować zrobić chruściki. Piec w garnku na oleju z jednej i drugiej strony. Oleju musi być dużo tak aby ciastka pływały. Smacznego. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.