aska1985 Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 200g czarnej czekolady (zawartośc kakao 70%) 4 jajka Przygotowanie: czekoladę rozpuścić na kuchence w garnku wstawionym do innego garnka z wodą lub w mikrofali. Pozostawić do ostygnięcia. Sparzone jajka rozbić i rozdzielić żółtka od białek. Przestudzoną płynna czekoladę wlać do żółtek i wymieszać na gładką masę. Z białek ubić sztywną pianę dodając malą szczyptę soli. Delikatnie wymieszać pianę z masą czekoladowo-jajeczną. Jest to najbardziej pracochłonny etap przygotowania musu> Jednolitą puszystą masę wlać do salaterki lub pojedyńczych foremek, przykryć folią i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Cytuj
basga Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Ja dodaję jeszcze ubitą śmietanę,mus jest delikatniejszy. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Basiu - faktycznie lubisz odgrzebywać stare przepisy 🙂 A powiedz mi jaka dajesz śmietane ile procentową. Cytuj
basga Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 🙂 🙂 :roll: wczoraj miałam taki chwilowy nastrój na odgrzebywanie dawnych przepisików 🙂 Daję 30%,do ubicia w zupełności wystarczy. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 Basiu - dzięki. Poszukaj może coś znajdziesz interesującego w starych przepisach. Ja czasami tak siedze i przeglądam... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi