halina mlodzieniak Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 1 KG RYB NAJLEPIEJ FILET ZALEWA: 1 SZKL WODY 1 PRZECIE POMIDOROWY 1/2 SZKL OLEJU 1/3 SZKL OCTU 3ŁYŻKI CUKRU 1 ŁYZKA SOLI LISC LAUROWY, ZIELE ANGIELSKIE, 4 DUZE CEBULE ZAGOTOWAC ZALEWE, WCZESNIEJ SUROWE RYBY PUKLADAC DO NACZYNA IZALAC TA ZALEWA. GOTOWAC 10 MIN BEZ MIESZANIA NA MALYM OGNIU. PO OSTYGNIECIU NIEBO W GEBIA. NAPRAWDE PYSZNE I SPRAWDZONE SMACZNEGO!!! :P :P :P Cytuj
tutunia Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Mam pytanie: czy to mają być filety solone tzw. matjasy czy mrożone ?? Cytuj
ina12 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Ja uważam że to mają być niesolone filety z ryb morskich, myślę że się nie mylę. ina12 Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 21 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 maja to byc ryby nie solone, ja zazwyczaj kupuje fileta z morszczuka , i chcialam zaznaczyc ze tych ryb sie wczesniej nie doprawia.Polecam naprawde pyszne, Podaje wyprobowane przepisy . Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 21 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 rowniez moga byc tzw, ślepaki ale filet, ja jeszcze sciagam z zewnatrz skore. Cytuj
arabika Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Moja rybka juz się rozmraża i zaraz bedę ją przygotowywać Coś czuję że będzie mi smakować :D Dam znać jak wyszła .Pozdrawiam :D Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Właśnie miałam na myśli filety bez skóry z morszczuka, mintaja, pangi. Panga jest bardzo dobra rybą. Ja przeważnie kupuję pangę jak jest w promocji, polecam bardzo smaczna ryba. Dziękuję. ina12 Cytuj
deka Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 Witam po dłuższej przerwie.Do tego przepisu napewno uzywa sie sie śledzi zielonych, a najlepiej filetów. Przepis ten podałam 3.08.2005 r Cytuj
arabika Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Tak jak wcześniej pisałam rybke rozmroziłam , przygotowałam i ,nie zjadłam ........... Grypa połozyła mnie do łózka ,a wiadoma jak to jest kiedy jest się chorym nawet najlepsze smakołyki nie wchodzą .Domownicy rybke zjedli i mówili że dobra .Następnym razem jak ją przygotuje to będę mogła wyrazic swoja opinie .Dużym atutem tej potrawy jest to że robi się ją byskawicznie :D Dziekuje pozdrawiam :D Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 25 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 mysle ze rybka i Tobie bedzie smakowala. Zycze duzo zdrowka. :D Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Zrobiłam rybkę " Mintaja" smaczna potrawa, moim domownikom smakowała. Ja lubię potrawy mniej kwaśne i nastepną razą jak będę robiła dodam mniej octu. Moja uwaga: przypuszczam że smaczniejsze w tej zalewie będą świeże śledzie tak zwane ślepaki. Pozdrawiam i dziękuję za przepis. Proszę zrobić z przepisu Doroty "Śledzie w papryce i ogórku" to jest bardzo pyszna potrawa. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi