pszczółka maja Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego, mała bułka, mała cebulka, jajko, sól, pieprz, 2 duże marchewki, pietruszka, 1/4 selera, natka pietruszki, ok 2 łyżek majeranek, smietana (2-3 łyżki), ziemniaki Do mielonego mięsa dodajemy jajko, namoczoną w wodzie i odcisniętą bułkę, sól, pieprz, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę. Ugniatamy na jednolitą masę. Gotujemy wode na zupe wraz z pokrojoną w paski pietruszka, marchewką i kawałkiem selera. Do wrzącej zupy wrzucamy uformowane w kuleczki klopsiki. Doprawiamy zupę solą, pieprzem, wegetą. Pod koniec gotowania dodajemy majeranek, natkę pietruszki i dodajemy śmietanę. Podajemy z gotowanymi oddzielnie ziemniakami. Cytuj
beacia65 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 witajcie. znam podobną zupę ,ale zamiast śmietany zaciągam mąką.i doprawiam octem.zupa musi mieć lekko kwaskawy smak.ziemniaki gotuję i w całości podaję osobno.przepyszny obiad. :wink: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.