aneta26 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 PO 20DAG MĄKI PSZENNEJ, KASZY MANNY,CUKRU 2PŁASKIE ŁYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA CUKIER WANILIOWY 1-2KG JABŁEK CYTRYNA 15DAG MASŁA DO MISKI WSYPAĆ MAKĘ ,KASZĘ, PROSZEK DO PIECZENIA, CUKIER I CUKIER WANILIOWY DOKŁADNIE WYMIESZAC. JABŁAKA OBRAĆ I POKROIĆ NA CIENKIE PLASTERKI, SKROPIĆ SOKIEM Z CYTRYNY. BLACHĘ NATŁUŚCIĆ, WCYPAC DO NIEJ 1/3 SYPKICH SKŁADNIKÓW, NA TO WYŁOŻYĆ POŁOWĘ JABŁEK,POSYPAĆKASZĄ I MĄKĄ, POSYPAĆ MIESZANKĄ. NA WIERZCHU POŁOZYĆ WIÓRKI MASŁA. PIEC OK 1GODZ W 200'C. Cytuj
Jola W. Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2006 Mam ten przepis od mojej babci, jest sprawdzony i łatwy w przygotowaniu. Wszystkim polecam! :D Cytuj
monilek26 Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Zrobiłam to ciasto ale efekt był fatalny:( Było twarde i kruszyło sie przy krojeniu:( Może zrobiłam coś nie tak? Cytuj
ina12 Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Posiadam ten przepis, ale jak upiekłam to ciasto również było nieudane i dlatego nie polecam. Piekłam dawno temu tylko jeden raz i jako ostatni. ina12 Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Mam podobny przepis na tą szarlotkę i podany jest on na stronie głównej, ale pod inną nazwą. Ciasto to robiłam już kilka razy i nigdy nie miałam z nim kłopotu, zawsze mi wychodziło. A z dużą ilością cynamonu i rodzynek nie wytrzymało nawet jednego dnia :) Dziewczyny, nie wiem co Wam poradzić, hmm .... może spróbujcie jeszcze raz go zrobić ( jak to mówią do trzech razy sztuka :) ) Cytuj
arabika Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Osobiscie nigdy nie robiłam tego ciasta ale jadłam je i było bardzo dobre .Nestey nie znam proporcji wiec nie wiem czy dokładnie są one takie same jak w tym przepisie Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 a może należy użyć jabłka, które są bardzo soczyste Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 a może należy użyć jabłka, które są bardzo soczyste Być może od rodzaju jabłek zależy twardość ciasta i to czy ciasto kruszy się przy krojeniu :) Cytuj
Bernimek Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Tę szarlotkę robiłam już kilkakrotnie. Jest to ciasto szybkie, smaczne i zawsze mi sie udawało! Daję ten przepis wszystkim sowim koleżankom. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.