Justyna 25 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Składniki: -4 małe czerwone papryki -4 pomidory -1duży ogórek zielony -100g sera feta -sól i pieprz do smaku Sos: -3 zmiażdżone ząbki czosnku -1/3 szklanki oliwy -2 łyżki soku z cytryny -sól cukier do smaku Wykonanie: Paprykę pokroić w drobną kostkę,pomidory sparzyć zdjąć skórkę i pokroić w ósemki.Ogórka pokroić w kostkę.Wszystko wymieszać doprawić sosem Całość posypać serem feta pokrojonym w kosteczkę. Cytuj
Dorunia Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Witam serdecznie. Ta sałatka musi być bardzo dobra, więc napewno skuszę się,żeby ją zrobić swojej rodzince. Pozdrawiam :D :-) :D Cytuj
Bernimek Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zrobiłam tę sałatkę, tylko zamiast sosu czosnkowego podanego w przepisie zastosowałam sos włoski z KNORR-a. Super - smaczna ! Cytuj
monilek26 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Uwielbiam wszelkie sałatki z dodatkiem fety. Ta też zapowiada się apetycznie. Nie jadłam jeszcze papryki połączonej z fetą. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi