aneta26 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 CIASTO: 1,5SZKL MĄKI 1,5SZKL CUKRU 3 ŁYŻKI KAKAO 1MARGARYNA 3ŁYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA CUKIER WNILIOWY 4 JAJA 5ŁYŻEK WODY MASA SEROWA: 50-70DAG SERA BIAŁEGO 4JAJA 1SZKLA CUKRU 1/2 MASŁA WIÓRKI KOKOSOWE MARG.,CUKIER, KAKAO, WODĘ I CUKIER WANILIOWY GOTOWAĆ 5MIN. PO OSTUDZENIU DODAĆ 4 ŻÓŁTKA I WYMIESZAĆ NA JEDNOLITĄ MASĘ. ODLAĆ 1/2 SZKL MASY. DO RESZTY DODAĆ MĄKĘ, PROSZEK DO PIECZENIA I PIANE Z BIAŁEK. WLAĆ DO FORMY. ZEMLEĆ SER, POŁĄCZYĆ Z POZOSTAŁYMI SKAŁDNIKAMI, UTRZEĆ NA GŁADKA MASĘ, WYŁOŻYĆ NA CIASTO. PIEC 60MIN W 200'C. PO UPIECZENIU POLAĆ ODLANĄ MASĄ I POSYPAĆ WIÓRKAMI Cytuj
andy8 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Robiłam izaurę na niedzielę i w cieście kakaowym zrobił się trochę zakalec,tak jakby się nie dopiekł w środku choć na wierzchu prawie się przypalił :?: Cytuj
apsik Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Aniu ja bardzo często piekę isaurę i korzystam z przepisu Kasi-zawsze wychodzi przepyszna...polecam Ci tamtą wersję-chociaż nie powiem ,że nie wypróbuje też tej. Cytuj
andy8 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Elu dziękuję poszukam przepisu Kasi o którym piszesz Cytuj
Katarzyna Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Anetko dla porównania > mój przepis https://www.smaczny.pl/forum/Isaura-t3510.html Ja wypróbuję Twój :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi