aneta26 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 BISZKOPT: 9 JAJ 1,5 SZKL CUKRU 21/4 SZKL MĄKI 11/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA POTEM MOŻNA BISZKOPT PRZEKROIĆ I ZROBIĆ 2 CIASTA BEZA WIÓRKOWA 2 PACZKI WIÓRKÓW KOKOSOWYCH 4 BIAŁKA 1SZKL CUKRU BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNO Z CUKREM. DODAĆ WIÓRKI I WYMIESZAĆ ŁYŻKĄ. NA DOBRZE WYSMAROWANĄ I WYŁOŻONĄ FOLIĄ ALUMINIOWĄ BLACHĘ WYŁOŻYĆ CIASTO PIEC 15-20MIN KREM: 4ŻÓŁTKA 1SZKL CUKRU PUDRU 1MASŁO 1ŁYŻKA KAKAO ŻÓŁTKA, CUKIER, MASŁO ZMIKSOWAĆ, DODAĆ AROMAT MIGDAŁOWY I KAKAO NA BISZKOPT WYŁOŻYĆ KREM I POŁOŻYĆ BEZĘ MOZNA POLAC POLEWĄ Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 wedlug mnie do tego ciasta mozna upiec spod biszkoptowy na 3 jajkach. :D Cytuj
aneta26 Opublikowano 16 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 oczywiście że można tylko wtedy będzie biszkopt niższy a tym samym mniej do skonsumowania :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.