Sikorka2 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Ten przepis jakiś czas temu znalazłam na stronie mojegotowanie.onet.pl, wypróbowałam i twierdzę, że całkiem niezły i prosty deser, szczególnie dla tych co lubią smak kawy. Składniki: 2 jaja 1/3 szkl. cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka posłodzonej kawy z ekspresu, lub zaparzonej tradycyjnie i przecedzonej 1 szkl. śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1 szkl. posłodzonej kawy rozpuszczalnej 8-9 łyżeczek żelatyny Upiec biszkopt: białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia. Wlać na tortownicę o średnicy 21 cm. Piec w temp. 180 około 15 min. Ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno, 4 łyźeczki żelatyny rozpuścić w kawie z ekspresu i dodać do śmietany, wylać masę na biszkopt, schłodzić. W kawie rozpuszczalnej rozpuścić :D 4 łyżeczki żelatyny, ostudzić i wylać na masę. Schłodzić. :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.