Rubinek Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Składniki: 4 całe jaja 1 szklanka cukru 4 łyżki oleju 1 szklanka + 4 łyżki mąki 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 olejku śmietankowego lub cytrynowego śliwki Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucić do miski i zmiksować. Przygotowane ciasto wylać na posypaną blaszkę. Nałożyć śliwki. Nagrzać piekarnik do temp. 200 stopni. Piec ok. 30 min. Jak ostygnie polać lukrem. Smacznego!! Tanie, smaczne i zawsze wychodzi! :D Cytuj
basga Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Właśnie upiekłam tego śliwkowca,tyle że z cukrem pudrem zamiast lukru. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Basiu ciacho wyszło Ci super a i śliweczki masz na wierzchu. Ja wczoraj(po 3-miesięcznej przerwie) upiekłam ciasto ucierane ze śliwkami i co do jednej śliwusi wszystkie osiadły mi na spodzie. :P Cytuj
basga Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Może troszeczkę ciasto było za rzadkie i dlatego opadły? Cytuj
Dorota Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Ja też skusiłam się na to ciasto - łatwe i dobre - polecam :mrgreen: Pozdrawiam autorkę :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi