halina mlodzieniak Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 biszkopt 3 jajka 1/2 szkl maki 1łyzka maki ziemniaczanej 1/2 szkl cukru 1 lyzeczka poszku do pieczenia bialka ubic na szywno ,dodac cukier , żółtka, na koniec przesiane sypkie produkty.pieczemy 15 min krem 3 cale jajka 1/2 szkl cukru 1 budyn smietankowy 1 szk lmleka mleko zagotowac i wlac reszte skladnikow polaczonych ze soba. i zagotowac.pozniej, ucieramy 1 kostke KASI i wkladamy po lyzce budyniu.mozna dodac cappucino - 1szkl rozpusczone w 3 lyzkach goracej wody, ale to wedlug uznania. biszkopt smarujemy lekko kremem i ukladamy bezy (sredniej wielkosci) a pozniej reszte kremu.wierzch dekorujemy wedlug uznania, mozna ztrzec czekoladke . smacznego!!! :D Cytuj
beatusek Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Robię bardzo podobne ciasto, ale zamiast czekolady na bezy wylewam gorącą polewę z rozpuszczonych 20 dag krówek z 3 łyżkami wody i 1/4 kostki masła. Pychotka!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.