Iwona01 Opublikowano 20 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2006 Sernik z wiórkami: Ciasto: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki margaryny 1 całe jajko 1 żółtko Z w/w składników zagnieść ciasto i wyłożyć na wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą blachę. Masa serowa: 1 kg sera półtłustego (zemleć) 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 cukry waniliowe 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 2 i 1/2 szklanki mleka 4 żółtka Wykonanie: Wszystkie składniki masy serowej dokładnie zmiksować na jednolitą masę i wylać na ciasto(masa będzie rzadka,ale tak ma być).Piec w temp. 180-190 st. przez 1 godz.i 15 min. Białka ubic z 5 łyżkami cukru.Na upieczony(troche przestygnięty) sernik rozłożyć równomiernie pianę i ponownie wstawić do piekarnika na 15 min. Wiórki kokosowe: 1 lyżka margaryny 10 dkg wiórek kokosowych 2 łyżki cukru W/w składniki zrumienić w rondelku na ogniu. Po wyjęciu ciasta, wyłożyć na nie równomiernie wiórki kokosowe. Smacznego! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.