Justyna 25 Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Składniki: 30dag mąki 15dag masła 10dag smalcu 10dag cukru pudru 3 żółtka Wykonanie: Wszystkie składniki zagnieść wyrobić ciasto wylepiać nim małe foremki do babeczek wysmarowane tłuszczem. Babeczki można nadziewać różnymi kremami lub bitą śmietaną Cytuj
arabika Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Do wypieków babeczek używam maki krupczatki W moim przepisie nie ma też smalcu Babeczki mają wielką zaletę Mozna je przechowywać dość długo w szczelnie zamknietej puszcze i w razie niespodziewanej wizyty np. teściowej napełnic je owocami i bitą śmietaną w sprayu. :D Plusy u teściowej gwarantowane :D :D :D Cytuj
Justyna 25 Opublikowano 21 Lutego 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Ja niestety niewiem jak długo mogą leżeć moje babeczki bo są tak pyszne i kruche że znikają jeszcze tego samego dnia nawet suche bez nadzienia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.