jagoda2 Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 średni kurczak 2 łyżki stołowe majonezu 3 łyżeczki musztardy francuskiej 4 ząbki czosnku sól,pieprz puszka piwa WYKONANIE: kurczaka dokładnie czyscimy w srodku i myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.W małej miseczce mieszamy majonez z musztardą,czosnek przeciskamy przez praske.Kurczaka nacieramy solą następnie czosnkiem i masą majonezowo musztardową.Na samym koncu posypujemy swieżo zmielonym pieprzem.Z puszki odlewamy polowe piwa,przygotowanego kurczaka nakładamy na puszkę z połową piwa i wkladamy do nagrzanego piekarnika(200 stopni) pieczemy około godziny Po upieczeniu ostrożnie zciągamy kurczaka z puszki ponieważ puszka jest bardzo goraca.PIWOSZ najlepiej smakuje z pieczywem SMACZNEGO. :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.