ina12 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Składniki: 1 galaretka agrestowa 1 galaretka wiśniowa 0,5 l kefiru 3 łyzki żelatyny 3 łyżki cukru Przygotoawnie: Przygotować galaretki, każdą oddzielnie, dodając trochę mniej wody niż podano w przepisie na opakowaniu. Wylać na głębokie talerze i po ostygnięciu wstawić do lodówki. Żelatynę rozpuścić w szklance wody, dodać cukier, wystudzić, połączyć z kefirem. Dodać po zastygnięciu pokrojone w kostki galaretki i delikatnie wymieszać. Przełożyć do foremki i wstawić do lodówki. Po zastygnięciu kroić jak tort. Na talerzykach wygląda wspaniale, jak wiosenne kwiatki. W sezonie można udoskonalić dodatkiem świeżych owoców. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.