Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 marynata ognista w płynie Kamis 0,5 kg karkówki wieprzowej czosnek granulowany estragon zioła prowansalskie Karkówkę pociąc na większe paski ok.5x8cm.Zalać gotową marynatą,wsypać trochę czosnku i pozostałych ziół.Wymieszać.Włożyc do lodówki.MIęso zostawic na noc w marynacie.Na drugi dzień mięso ułożyć na blaszce i piec w piekarniku ok.40 min,tak aby sie nie przypaliło,często odwracać ma być miękkie ale nie mocno przypieczone.Po wyjęciu pkroić na drobne paseczki,ułożyc na talerzu,polać sosem (sos chrzanowy Winiar połączyć z ketchupem ilość dowolna według gustu)Podawać z frytkami i surówką.Muszę powiedzieć że to jest strasznie pyszne i nigdy mi sie nie znudzi.Życzę podobnych wrażeń.

Opublikowano

Jakoś nie próbowałam robić inna marynatą bo nie chcę stracić tego niepowtrazalnego smaku,ale wiesz ja tez mieszkam w małym mieście :D :D i u mnie jest,nie wszędzie ale jest.Zrobiłam kebaba też na niedzielny obiad i zawsze jest ta sama reakcja rodziny,kiwanie głowami na znak unznania,szkoda tylko że zapomniałam zrobić zdjęcia i wkleić na forum. :D Życzę smacznego

Opublikowano

Zrobiłam wczoraj na kolacje .Wyszło super :D .Upiekłam tortille z własnego przepisy wsadziłam w nie mięsko dodałam pomidora ,ogórka świeżego, papryke czerwona ,kawałki sałaty lodowej i sos czosnkowy .Poprostu pycha Do tej pory tortille robiła w taki sposób z piersią kurczaka ,ale to mięsko ma bardzie wyrazisty smak .Myśle że równie dobrze smakuje z chlebkiem pitta jak i z frytkami .Dzieki za przepis Pozdrawiam :D

Opublikowano

Tak masz rację!Ciesze się ze Ci smakowało,bo rzeczywiście tak zrobione mięsko pasuje do wszystkiego nawet do prostej bułki,oczywiście po podgrzaniu.Ja zawsze chciałam zrobić taki kebab jaki kupuję w pizzeri,próbowałam i wyszło w sumie przez przypadek.Teraz już robię go sama a przepisem chętnie się podzieliłam,żeby inni też mieli radośc z jedzenia. :D :D

  • 2 lata później...
  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.