p.u-m.a Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 1 marynata ognista w płynie Kamis 0,5 kg karkówki wieprzowej czosnek granulowany estragon zioła prowansalskie Karkówkę pociąc na większe paski ok.5x8cm.Zalać gotową marynatą,wsypać trochę czosnku i pozostałych ziół.Wymieszać.Włożyc do lodówki.MIęso zostawic na noc w marynacie.Na drugi dzień mięso ułożyć na blaszce i piec w piekarniku ok.40 min,tak aby sie nie przypaliło,często odwracać ma być miękkie ale nie mocno przypieczone.Po wyjęciu pkroić na drobne paseczki,ułożyc na talerzu,polać sosem (sos chrzanowy Winiar połączyć z ketchupem ilość dowolna według gustu)Podawać z frytkami i surówką.Muszę powiedzieć że to jest strasznie pyszne i nigdy mi sie nie znudzi.Życzę podobnych wrażeń. Cytuj
p.u-m.a Opublikowano 1 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Można podawać go w chlebku pita też jest pyszny Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 brzmi pysznie, a czy może być jakaś inna marynata, bo mieszkam w małym mieście i raczej tu jej nie dostane. Tak sobie myśle że zrobie to na niedzielny obiadek, bo uwielbiam kababy :D Cytuj
p.u-m.a Opublikowano 7 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Jakoś nie próbowałam robić inna marynatą bo nie chcę stracić tego niepowtrazalnego smaku,ale wiesz ja tez mieszkam w małym mieście :D :D i u mnie jest,nie wszędzie ale jest.Zrobiłam kebaba też na niedzielny obiad i zawsze jest ta sama reakcja rodziny,kiwanie głowami na znak unznania,szkoda tylko że zapomniałam zrobić zdjęcia i wkleić na forum. :D Życzę smacznego Cytuj
arabika Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Zrobiłam wczoraj na kolacje .Wyszło super :D .Upiekłam tortille z własnego przepisy wsadziłam w nie mięsko dodałam pomidora ,ogórka świeżego, papryke czerwona ,kawałki sałaty lodowej i sos czosnkowy .Poprostu pycha Do tej pory tortille robiła w taki sposób z piersią kurczaka ,ale to mięsko ma bardzie wyrazisty smak .Myśle że równie dobrze smakuje z chlebkiem pitta jak i z frytkami .Dzieki za przepis Pozdrawiam :D Cytuj
p.u-m.a Opublikowano 8 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Tak masz rację!Ciesze się ze Ci smakowało,bo rzeczywiście tak zrobione mięsko pasuje do wszystkiego nawet do prostej bułki,oczywiście po podgrzaniu.Ja zawsze chciałam zrobić taki kebab jaki kupuję w pizzeri,próbowałam i wyszło w sumie przez przypadek.Teraz już robię go sama a przepisem chętnie się podzieliłam,żeby inni też mieli radośc z jedzenia. :D :D Cytuj
arabika Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Tortille zawijam i robie z niej twister .Z kurczakiem jest bardzo dobry ale z tym mięskiem jest bardzo- bardzo dobry .Twister z KFC musi się schować :D Cytuj
p.u-m.a Opublikowano 8 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 :D :D :D :D :D :D :D też tak spróbuję!! Cytuj
Basia K Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Mięsko już czeka w marynacie :shock: Będę dziś robic ten kebab ale w tortillach. Cytuj
redcherry Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Arabika możesz podać przepis na ciasto na tortilę. z góry dziękuję :shock: Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Myślę, że tortilę to raczej trzeba kupić, albo można rzobić takie twistery z naleśnikami. ja tak robie i wychodzą smaczne. Cytuj
p.u-m.a Opublikowano 30 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Widzę,że wątek się rozwinął :razz: cieszę się,że Wam smakuje. :D Cytuj
kim Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 W jakiej temperaturze należy upiec mięsko? ...bo mam ochotę je zrobić:D Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Mam pytanie,czy potrawa jest bardzo pikantna? Pytam bo ja póżniej mam zgage po takich potrawach. Pozdrawiam Ewa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.