cathrine Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 1 kg kapusty bialej 1/2 szkl kaszy mannej 1/2 szkl kaszy jeczmiennej 1/2 szkl kaszy gryczanej 1/2 szkl ryzu 0.5 kg miesa mielonego 1 lyzka vegety 2 jaja pieprz 2 kostki rosolowe Kapuste poszatkowac bardzo cienko i sparzyc.Odcisnac,dodac wszystkie kasze(sypkie,nie gotowane) i dobrze wymieszac z przyprawami. Zrobic male sznycle i lekko zrumienic na tluszczu z kazdej strony. Wlozyc wszystko do formy,zalac 1l wody wymieszanym z kostkami rosolowymi i dusic w piekarniku ok 1 godziny. Podawac z sosem pieczarkowym i salata. NAPRAWDE PYSZNE!!!! Cytuj
Marcin Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Mamy też na "smacznym" coś podobnego: https://www.smaczny.pl/przepis,golabki_inaczej,zdj,4 Z pewnością oba przepisy są równie pyszne :D Cytuj
ina12 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Witam i mam pytanie, czy gołąbki te trzeba koniecznie dusić w piekarniku? Robiłam gołąbki z przepisu " Gołąbki inaczej" bardzo smaczne i były duszone nie w piekarniku. Teraz mam zamiar zrobić z tego przepisu. Jak zrobię to powiadomię. Pozdrawiam. ina12 Cytuj
cathrine Opublikowano 3 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 tak trzeba je zapiekac Cytuj
ina12 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Dziękuję za szybką odpowiedż. ina12 Cytuj
batirek Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Witam,właśnie wpakowałam te gołąbki do piekarnika,boję się,że w tym bulionie to one się rozpłyną,na wszelki wypadek opuściłam kuchnię,bądź co bądź to dzisiejszy obiad ma być.Trzymajcie kciuki .Pozdrawiam gorąco :lol: :lol: :lol: Cytuj
batirek Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Dzięki Marcin twoje kciuki spisały się świetnie,gołąbki również i wcale sie nie rozpadły.Smakują wspaniale,wprawdzie nie tak jak gołąbki "tradycyjne",ale naprawdę są ok.Dodatkowo zrobiłam jeszcze sosik pomidorkowy do polania,gdyż ten,którym były zalane wchłonął się .Polecam,dzięki za przepis i KCIUKI.Pozdrawiam gorąco Cytuj
Dorota zza plota Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Takich to ja jeszcze nie jadlam, ale sa tak kuszaco proste ze na pewno sprubuje :lol: . A zwykle golabki o tej porze roku polecam z kapusta wloska - jest mniej twarda i smakuje delikatniej Cytuj
cathrine Opublikowano 16 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 bardzo sie ciesze ze golagki wam smakuja. Ja tez czest je robie,polewam je natomiast sosem pieczarkowym i podaje z salatka obiadowa,ktora wczesniej zamiescilam. Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 W przyszłym tygodniu zabieram się za zrobienie tych gołąbków, poleję napewno je sosem pieczarkowym. Mam pytanie czy sos do nich ma być z paczki, czy zrobiony osobiście. ina12 Cytuj
cathrine Opublikowano 16 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 To juz zalezy od pani, ja wole sos zrobiony ze swierzych pieczarek. Podprawaim go 1-2 lyzkami sosu z torebki wymieszanego ze smietana. Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Dziękuję bardzo za poradę, tak zrobię i powiadomię. Pozdrawiam. ina12 Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Właśnie dzisiaj miałam je zrobione na obiad, są smaczne. Podałam je z sosem pieczarkowym i z pieczarkami. Bardzo dziekuję za przepis i porady o które się zwracałam do Ciebie cathrine wcześniej. Pozdrawiam. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi