zuziorek Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Składniki: słoik płatów sledziowych marynowanych cebula buraczki tarte ze słoiczka 3 ugotowne ziemniaki 3 ugotowane marchweki 3 jajka na twardo sól, vegeta, majonez (najlepiej rozcięczony śmietaną lub jogutem) Ułożenie warstwowe: pokrojona w kostkę cebula pokrojone śledzie majonez odsączone buraki tarte ziemniaki posypać do smaku vegeta majonez tarta marchew poszatkowane jajka majonez Smacznego Cytuj
gosiek50 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Faktycznie dobra potrawa ,ja zamiast cebuli dodaję pore jest potrawa delikatniejsza :D Cytuj
monilek26 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Robię tą potrawę ale bez buraczków i tak jak Gosiek50 z porem. Następnym razem skorzystam z Twojego przepisu i zobaczymy.... :D Cytuj
zuziorek Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Ja też czasami nie dodaję buraków, za to na wierzch trę zółty ser. Muszę spróbować wasze wersje z porą. :D Pozdrawiam Cytuj
Bernimek Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Czy ten sos majonezowy ma być doprawiony? Cytuj
zuziorek Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Majonezu nie doprawiamy tylko marchew, żiemniaki Pozdrawiam :D Cytuj
zuziorek Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Fotki sałatki, którą robilam koleżane na komunię Cytuj
kate_76 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 ale pyszniutko wygladaja!!!!!!! pozdrawiam Cytuj
Iwona01 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Ja tą sałatkę robię trochę inaczej: - 4 filety śledziowe (jeśli b.słone to wymoczyć w wodzie lub mleku) - 4 ziemniaki (ugotowane w mundurkach) - 2 cebule - 3 ugotowane buraczki - 3-4 jajka na twardo - 1 cytryna - majonez, natka pietruszki Spód naczynia (najlepiej przezroczystego - sałatka wtedy wygląda efektownie) wysmarować majonezem. Kolejne produkty układać warstwowo; Pokrojone drobno w kostkę śledzie Cebula posiekana z solą i pieprzem Ziemniaki obrane i starte na tarce o dużych oczkach wymieszane z majonezem Buraczki obrane, starte na tarce o dużych oczkach, skropione sokiem z cytryny i wymieszane Jaja obrane.starte na tarce o drobnych oczkach i wymieszanych z drobno posiekaną natką pietruszki. Wierzch sałatki mozna udekorować plastrami cytryny lub(i) cząstkami mandarynki. Cytuj
lilka Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Ta sałatka wygląda pysznie muszę w najbliższym czasie ją wypróbowac. Cytuj
AniaM Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Szkoda że nie zrobiłam jej więcej.Bo jakoś szybko znikneła :shock: Poprostu rewelacja. Cytuj
Iwona01 Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2009 Po długim "przestoju" wczoraj zrobiłam swoją wersję tej sałatki, a dzisiaj dodaję zdjęcie.Polecam ją, bo jest pyszna :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi