kondi Opublikowano 18 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2008 a ja jadłam taką też bardzo dobra paluszki krabowe muszą być obgotowane(szybko w osolonej wodzie)i pokrojone drobno 2 pęczki rzodkiewki pokrojonej w paski pęczek szczypiorku 5 jaj ugotowanych na twardo i pokrojone w kostkę majonez doprawić do smaku , polecam Cytuj
Gość jarecki Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Moja ulubiona sałatka: 250 g paluszków krabowych (pokroić na 4-ry) 1/2 papryki czerwonej świeżej (posiekać drobno) 1/2 średniej cebulki (posiekać drobno) 2 jajka ugotowane na twardo (posiekać drobno) ser żółty (4-5 pociągnięć na grubym oczku tarki) majonezu 3-4 łyżki sól i pieprz do smaku wymieszać zaczekać 15 min spożywać Życzę smacznego Jarecki :) Zapomniałem o nie za dużym pomidorku, musi być świeży i dojrzały no i posiekany na drobno. Moim zdaniem rewelka. Cytuj
Gość jarecki Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Witam. A te kiełki z puszki to jakie maja być ? No mam nadzieje, że na chwilke Wam wystarczy tych przepisów, ja szukam na przepis z paluszkami krabowymi i z gruszkami.... jakby coś.... Pozdrawiam i udanej lektury życze :) Sałatka krabowa I Składniki: - duże opakowanie paluszków krabowych, - 2 duże cebule, - 4 jajka, - kilka plastrów ananasa z puszki, - majonez. Sposób przygotowania: Paluszki lekko rozmrozić, pokroić na małe 0,5 cm ,. Cebulę w kostkę (przepłukać na sitku gorąca woda), ananasa pokroić w małe kawałki i przelać woda, aby nie był za słodki. Jajka ugotowane na twardo w kostkę. Wszystko wymieszać z niewielka ilością majonezu i posypać, nie żałując, koperkiem. Sałatka krabowa II Składniki: - mrożone paluszki krabowe - puszka kukurydzy, - puszka groszku, - majonez, - kiść winogron, - zioła prowansalskie. Sposób przygotowania: Winogrona pokroić, paluszki krabowe rozmrozić i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać, doprawić pieprzem i ziołami. Sałatka krabowa III Składniki: - opakowanie paluszków krabowych, - 1 mała cebulka, - 3 jaja, - mieszanka warzywna w słoiku-marchewka, groszek, kukurydza, np. z Pudliszek, - majonez, - musztarda, - sól, pieprz. Sposób przygotowania: Paluszki krabowe rozmrozić i pokroić w cieniutkie paseczki. Mieszankę warzywną odsączyć. Cebulkę drobno posiekać. Jaja ugotować na twardo, posiekać. Wyżej wymienione składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem, dodać łyżeczkę musztardy oraz majonez. Smacznego! Sałatka krabowa IV Składniki: - 1 seler naciowy, - 1 paczka paluszków krabowych, - majonez Kielecki (1/2 słoika), - jogurt naturalny, - 2 ząbki czosnku (niekoniecznie), - sól, pieprz. Sposób przygotowania: Seler pokroić w plasterki, paluszki krabowe rozmrozić i też pokroić w plasterki doprawić majonezem jogurtem, czosnek rozgnieść osolić popieprzyć. Sałatka krabowa V Składniki: - paluszki krabowe, - puszka kukurydzy, - puszka ananasa, - jogurt naturalny, - można dodać kiełki z puszki Sposób przygotowania: Paluszki pokroić w drobniutką kosteczkę, ananas tez (w miarę możliwości), dodać kukurydze, zalać jogurtem(dwie trzy łyżeczki - jak kto woli do smaku) Sałatka krabowa light Składniki: - zamrożone paluszki krabowe (około 10) - kapusta pekińska - puszka kukurydzy - majonez (light) - sól - pieprz naturalny (niekoniecznie) Sposób przygotowania: Na początek należy rozmrozić paluszki krabowe. Następnie pokroić je w plasterki ok. 5 mm. Posiekać kapustę pekińską. Dodać kukurydzę z puszki, majonez (niewiele), sól oraz, kto lubi, pieprz naturalny Sałatka krabowa uboga… Składniki: - 1 opakowanie paluszków krabowych - 6 ugotowanych na twardo jajek - puszka groszku - majonez Sposób przygotowania: Paluszki krabowe rozmrozić i pokroić na niewielkie (choć też nie za drobne) kawałki. Jajka również pokroić na niewielkie kawałki i zmieszać z paluszkami. Następnie należy dodać groszek i wszystko dokładnie wymieszać z majonezem. Jeśli komuś zależy na ostrzejszym smaku to może dodać sól, pieprz, bądź inne przyprawy wedle życzenia. Sałatka krabowa Składniki: - opakowanie paluszków krabowych (mogą być mrożone), - puszka krojonych ananasów, - słoiczek zielonych oliwek, - sok z cytryny, - czosnek, - oliwa, - sól. Sposób przygotowania: Paluszki krabowe pokroić na kawałki ok 0,5 cm. Dodać pokrojonego na podobne kawałeczki ananasa i przekrojone na pół oliwki. Całość delikatnie wymieszać. W osobnym naczyniu przygotować sos: sok wyciśnięty z ok.1 cytryny wymieszać z dwoma ząbkami czosnku przeciśniętymi przez prasę ,lekko posolić i dodać ok.5 łyżek oliwy z oliwek. Przed samym podaniem sałatkę polać sosem. Najładniej prezentuję się w pucharkach takich jak do lodów. Ja podaję sos osobno w dzbanuszku i każdy sam sobie polewa wedle uznania. Sałatka z paluszków krabowych i awokado Składniki: - paczka paluszków krabowych, - 1 dojrzale avocado, - sałata lodowa (lub inna krucha), - gruszka (ewentualnie dojrzale jabłko), - kilka łyżek majonezu (na oko), - mały jogurt naturalny, - szczypta cukru i soli do smaku. Sposób przygotowania: Paluszki rozmrozić i pokroić w małe kostki; sałatę rozdrobnić palcami na małe kawałki; gruszkę pokroić w małe kosteczki; avocado pokroić w cienkie kwadraciki plasterki; wszystko wrzucić do salaterki i wymieszać; w oddzielnej miseczce wymieszać majonez z jogurtem, cukrem i solą tak by uzyskać słodkawy smak; dodać do salaterki z warzywami; wymieszać; wstawić do lodówki. Sałatka z paluszków krabowych Składniki: - paluszki krabowe (pół opakowania) - kukurydza z puszki - fasolka czerwona z puszki - ogórki konserwowe (albo świeże w lecie - wtedy dodajemy koperek) - sól - pieprz - majonez Sposób przygotowania: Paluszki rozrywamy na cieniutkie pasemka, dorzucamy resztę składników, mieszamy i gotowe! Cytuj
Marra Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam Ja polecę swój przepis, jest niskokaloryczna i smaczna SPRAWDŹ Napewno spełni Twoje oczekiwania ponieważ W TEJ SAŁATCE CZUJE SIĘ SMAK PALUSZKÓW :grin: Cytuj
0lcia Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Składniki : 1 paczka mrożonych pałeczek krabowych 1 paczka makaronu sojowego 1 pęczek koperku 2-3 łyżki majonezu Przygotowanie : pałeczki krabowe rozmrozić i "porwać" na małe kawałeczki makaron sojowy sparzyć wrzątkiem (ok 3-4 min) odlać wodę i posiekać, koperek posiekać drobno, wszystko wymieszać i gotowe :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.