slonko Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Chcę zrobić na urodziny miedzy innymi sałątkę z kiszonych ogórków, planuję do tego dodać żółty ser, jakąś kiełbaskę, ale nie mam koncepcji co jeszcze, może mi coś poradzicie?? jajko gotowane?? Dzięki za pomysły :D Cytuj
Jola_A. Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 do salatki z ogorkow kiszonych pasuje np.papryka,kukurydza,cebulka marynowana,por(sparzony wrzaca woda),no jajka tez jak najbardziej,oliwki czarne,ananasy,szparagi,czerwona fasolka,itd,do wyboru do koloru.Podam ci przepis na salatke RITA: szynka,zolty ser,seler konserwowy,jajka,ogorki kiszone,jablka,kukurydza,przyprawy(pieprz,sol),majonez,natka pietruszki. :D :D Cytuj
slonko Opublikowano 3 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Ok dzięki, zrobię tą ritę, pomijając kilka skłądników, bo muszę wziąć pod uwagę gusta moich gości :D Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Słonko myślę, że możesz zrobić sałatkę z następujących składników: :D oprócz ogórków kiszonych, żółtego sera, kiełbaski :D możesz dodać jajka, ziemniaki lub makaron, cebulkę, kukurydzę, i koperek lub szczypiorek, no i oczywiście majonez i przyprawy :D Cytuj
Jola_A. Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Moja mama kiedys czesto robila taka salatke:ogorki kiszone,ziemniaki jajka,pieczarki konserwowe,cebula(sparzyc wrzaca woda),groszek,szczypiorek.Moze byc jeszcze kukurydza. :D :D Cytuj
slonko Opublikowano 13 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 Zrobiłam tą Ritę, pomijając ze 2 składniki i wyszła bardzo dobra, a że zrobilismy też pożywną potrawkę meksykańską i bułeczki z piekarnika + masło czosnkowe, no i wiadomo zimna płyta, to sałatki nam dużo zostało na niedzielę :D Właściwie to taka niedziela po urodzinach jest super, cały dzień siedzisz i jesz, wszystko masz przygotowane, nawet wstawać nie trzeba :D:):D Cytuj
Jola_A. Opublikowano 13 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2006 niech zgadne co pominelas,seler i jablka :D :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi