Pączuszek Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Ryba w sosie egzotycznym ( najlepiej panga) 70 dag fileta (panga) ciasto: 4 jajka, 1,5 lyżki mąki ziemniaczanej, 4 lyżki mąki pszennej,1 lyzeczka proszku do pieczenia Rybę pokroić w male kawałki, moczyć w cieście i smażyć na zloty kolor Sos: 2 duze marchwie 1 duzy sloik papryki marynowanej 1 puszka ananasow 6 ząbkow czosnkow 5 lyzeczek sosu sojowego 12 lyzeczek cukru 1,5 – 2 szklanki bulionu 1 lyzeczka przyprawy curry maka ziemniaczana na zageszczenie sosu Ananasy i papryke pokroic w kostke , marchew zetrzec na tarce jerzynowej i udusic na oleju (podlac woda). Pozniej wlać bulion i dodać pozostale składniki.Wszystko zagotować. Sos zagęścić mąka ziemniaczaną. Rybę ułożyć warstwowo i zalać gorącym sosem. Smacznego! Cytuj
Dorota zza plota Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 mam pytanie czy do sosu trzeba dodac naprawde 12 lyzeczek cukru? Czy moze to blad w druku? Chetnie bym zrobila ale wolalabym by nie bylo za slodkie.. Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Pączuszek Opublikowano 8 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 To nie błąd tak powinno być dla mnie nie jest za słodkie.My się zajadamy, jest pyszne. Cytuj
Dorota zza plota Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 dziekuje no i sprobuje :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.