Jola_A. Opublikowano 31 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 Mysle ze z powodzeniem mozna zamienic smietane na sniezke, nigdy nie robilam ze sniezka, ale napewno Ci wyjdzie. Cytuj
Alika Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 O, dzieki za superszybka odpowiedz! Dzis bedzie proba, nie omieszkam sie pochwalic:) Cytuj
Jola_A. Opublikowano 1 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Napisz koniecznie jak wyszlo. :D :D Cytuj
Alika Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Stala sie rzecz straszna - wyżarto mi truskawki :D Dzis kolejne podejscie..:D Cytuj
Jola_A. Opublikowano 1 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 :D :D :D :D :-) :-D :D , no nie moge,chyba pekne ze smiechu !!! Cytuj
Alika Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 No wiec tak. Wyszedl i cieszyl sie duzym powodzeniem :D Nie wiem tylko, dlaczego warstwa truskawkowa byla duzo nizsza od bananowej :D Ale i tak bylo pyyyysznie - polecam - lekki, nie przesadnie slodki, dobry na upaly :-) Cytuj
Alika Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Aha, jeszcze dodam dla skrupulatnie liczacych kalorie, ze jest stosunkowo malo kaloryczny - calosc ok 3 tys kcal, kawalek taki 5cm na 5 ma 170kcal :D Cytuj
Jola_A. Opublikowano 5 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Nie wiem tylko, dlaczego warstwa truskawkowa byla duzo nizsza od bananowej :D Szczerze mowiac to nie mam pojecia dlaczego tak sie stalo. Zawsze wychodza mniej wiecej rowne, moze dalas mniej truskawek, nastepnym razem daj troche wiecej, napisane jest ze szklanka, ale ja daje tyle ile mam pod reka, bez przesady oczywiscie, bo nie stezeje masa. :D Cytuj
zoneczkacofe Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Przepyszne. ja uwielbiam owoce i galaretki wiec na wierzch wyłożyłam brzoskwinie z puszki i zalałam galaretką. Przepyszne!! Polecam Cytuj
Jola_A. Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 no to swietnie, wyszlo ci bananowo-truskawkowo-brzoskwiniowe ciasto na zimno. Zanim wymyslilam warstwe truskawkowa, robilam warstwe brzoskwiniowa, bralam duzy jogurt brzoskwiniowy laczylam z galaretka brzoskwiniowa i wylewalam na mase bananowa. W sumie mozna dodatkowo dac taka warstwe brzoskwiniowa na warstwe truskawkowa, bedzie wyzszy, jesli komus odpowiada laczenie takich smakow. Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zaczął się sezon na truskawki, więc tak jak sobie obiecałam wcześniej jutro zrobie to ciasto. Wygląda smakowicie i smakowite są też komentarze więc myśle, że i mi też wyjdzie przepyszne. Jutro podziele się swoja opinią. :D Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zrobiłam ciasto. :D Kremy wyszły przepyszne, zwłaszcza ten truskawkowy. Co prawda biszkopt mi nie wyszedł:-), ale to typowe i nei jest to napewno wina przepisu. Ciasto oceniam na 5 gwiazek, jest smaczne i napewno nie raz je jeszcze zrobie. Polecam wszytkim ten przepis, zwłaszcza że teraz sezon an truskawki.:D Cytuj
Jola_A. Opublikowano 10 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Ciesze sie pszczolko, ze ci smakuje :D Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Nietylko mi, a całej rodzinie:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi