cathrine Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Ciasto: 8 jaj 25 dag orzechow(posiekanych) 25 dag cukru 5 dag bulki tartej kieliszek rumu Krem: 4 zoltka 10 dag orzechow mielonych 20 dag masla 15 dag cukru 1 szkl slodkiej smietany kieliszek rumu Oddzielamy bialka od zoltek.Zoltka ucieramy z cukrem na puszysta mase.Dodajemy orzechy,bulke tarta,rum i mieszamy. Bialka ubijamy na sztywno i laczymy ja z masa orzechowa.Pieczemy w tortownicy w temp 190°C ok 40 min.Po ostudzeniu przekrawamy na pol. Ucieramy zoltka z cukrem.Wlewamy goraca smietane.Gdy masa zacznie gestniec dosypujemy orzechy.Studzimy. Maslo ucieramy mixerem na puch.W trakcie dalszego ucierania dodajemy po troche wystudzonego kremu orzechowego.gotowa mase przekladamy na tort.Wierzch i boki posypujemy orzechami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.