Rybak Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Składniki: Karp z Przyborowa (1,2-2,5kg), 8 łyżek oleju, 30 dag pieczarek, 2 duże cebule, 10 dag sera żółtego, natka pietruszki, przyprawy Wykonanie: Sprawioną, umytą i osuszoną rybę dzielimy na sześć porcji, każdą z nich należy posolić i oprószyć pieprzem. Odstawiamy na 30 min. w chłodne miejsce, następnie porcje ryby opiekamy z obu stron na oleju. Osobno podsmażamy cebulę i pieczarki. Opieczone porcje karpia układamy w żaroodpornym naczyniu, na każdą nakładamy uduszone pieczarki i cebulę, całość posypujemy tartym żółtym serem, oraz posiekaną natką pietruszki. Zapiekamy w gorącym piekarniku ok 10- 15 min. Podajemy na gorąco... Cytuj
Marcin Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 A czy może być karp z innego miejsca? :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.