cathrine Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Ciasto: 2,5 szkl maki 20 dag masla 15 dag cukru pudru 1 lyzeczka proszku do pieczenia 2x cukier waniliowy 5 zoltek Placek I: 5 dag masla 3 lyzki miodu 1 lyzka cukru 20 dag sezamu Placek II: 5 bialek 1 szkl cukru 10 dag wiorkow kokosowych 0,5 sloika dzemu z czarnej porzeczki Pomada: 20 dag masla 20 dag chalwy waniliowej Z podanych skladnikow zagniesc ciasto.Podzielic na 2 czesci. Pierwszy placek wlozyc do formy.Rozpuscic 5 dag masla, 3 lyzki miodu i 1 lyzke cukru.Dodac 20 dag sezamu i zagotowac.Rozprowadzic na przygotowanym placku i upiec. Drugi placek wylozyc na dno formy.Posmarowac dzemem.Ubic sztywna piane z bialek, dodac cukier i na koncu wiorki.Rozprowadzic na placku z dzemem i upiec na zloty kolor. Przygotowac pomade: Maslo i chalwe rozpuscic w rondlu.Lekko wystudzona wylozyc na placek z sezamem i przykryc plackiem z piana.Polac polewa czekoladowa. Cytuj
Jola_A. Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 baaaardzo ciekawy przepis,znam wiele przepisow ale z takim sie jeszcze nie spotkalam,musze koniecznie wyprobowac.czy mozna go piec w duzej blaszce 24x36??pozdrowka. Cytuj
cathrine Opublikowano 20 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Witam cie jolu Oczywiscie ze mozesz upiec go w duzej formie,nie zwiekszajac ilosci skladnikow do ciast. Jest naprawde pyszny. Polecam Cytuj
Jola_A. Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 wyglada na pychotke,jak tylko dostane gdzies sezam,odrazu go upieke.dzieki za przepis.Katarzynka tez jest bardzo ciekawa.pozdrowka :lol: Cytuj
ali Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Robię placek z chałwą, ale zupełnie inny. Muszę koniecznie wypróbować wg Twojego przepisu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.