aneta26 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 1/2L WÓDKI LUB SPIRYTUSU (WTEDY JEST MOCNIEJSZE) 4 JAJKA 4 ŁYŻKI MLEKA W PROSZKU 1 SZKL CUKRU CAŁE JAJ UBIĆ Z CUKREM,DODAĆ MLEKO W PROSZKU I NADAL UBIJAĆ BY NIE BYŁO GRUDEK. POWOLI WLEWAĆ WÓDKĘ, GDY JEST ZA RZADKIE DODAĆ MLEKA W PROSZKU. wLAĆ DO BUTELKI I ODSTAWIĆ NA 2-3 GODZ. Cytuj
Bernimek Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 P*R*O*S*T*Y oraz S*Z*Y*B*K*I - wypróbuję ten przepis na najbliższą imprezkę! Dziękuję! Cytuj
gosiek50 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 O coś nowego -bo nie znałam przepisu na adwokata z mlekiem w proszku , przy najbliższej okazji go wypróbuje, dzięki . :-D :-D :-D Pozdrawiam Cytuj
Bernimek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Mam od koleżanki przepis na adwokata z mlekiem w proszku: składniki: 0,5 litra wódki 8 żółtek 8 łyżek mleka w proszku 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka cukier waniliowy wykonanie: Wszystkie składniki należy razem połączyć i zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Wydaje mi sie jednak, że przepis Anety jest szybszy i prostszy! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi