Magdalena Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 *6 sztuk matijasów śledzi (wymoczyć w mleku na noc zostawić) *1 szklanka kwaśnej śmietany *1 pęczek rzodkiewki *1 cebulka z szczypiorkiem Matyjasy jak się wymoczą pokroić na małe kawałki,zalać śmietaną .Zszatkować na tarce rzodkiewkę ,którą wsypujemy do śledzików i pokroić drobno szczypior i cebulkę.Wymieszać wszysto razem przyprawiając pieprzem i odrobiną soli . Są odlotowe dekoracyjne i przepyszne .Gorąco polecam !!! Przepis znalazłam kiedyś w internecie nie znam autora ,a chciałam zachwalić przepis. :lol: Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Mmm ... wygląda na fajny i prosty przepis :lol: W sam raz na wiosenny stół :lol: Dziękuję za przepis i pozdrawiam :lol: Dorota Cytuj
Magdalena Opublikowano 24 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Dorotko!!! Jest fajny i dobry .Polecam na święta , ja zrobiłam na moją rocznicę ślubu dla gości i pierwsze zniknęły. W tą sobotę miałam uroczystość 18 lat syna było 30 osób z dziećmi i też miały powodzenie . Są kolorowe i smaczne. :lol: Pozdrawiam Magdalena! Cytuj
Dorota Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Magdalenko https://www.smaczny.pl/forum//public/style_emoticons//icon_exclaim.gif Skorzystałam z Twojego przepisu na Wiosenne śledzie i wyszły na prawdę dobre. Wyglądały i smakowały świetnie :D W trakcje przygotowania tych śledzi obawiałam się takiej dużej ilości rzodkiewek (bo troszeczkę za nimi nie przepadam :D) ale jak już skosztowałam sałatkę to mmm .... pyśniactwo :D . A zraz po jej przygotowaniu schowałam ją na chwilkę do lodówki, po czym wyjęliśmy ją, aby skosztować tej nowości, i .... już do lodówki nie powróciła :D Była na prawdę pyszna :-) Cytuj
Magdalena Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Dorotko !!! Cieszę się bo sledziki proste, a dobre.W sam raz na Wielanocny stół. Z okazji Świąt Wielkanocy zdrowych i wesołych miłych spotkań w gronie rodzinnym. I pysznych smakowitości ze stołu .Gorąco pozdrawiam Magdalena!!! :D Cytuj
Sikorka2 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Na moim Świątecznym stole gościły również te śledzie. Gościły, ale bardzo krótko, bo wszystkim bardzo smakowały. Dziękuję! Cytuj
Anna22 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 U mnie było dokładnie tak jak u Sikorki2 Śledziki smaczne i naprawdę wiosenne Pozdrawiam :D Cytuj
Magdalena Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2006 :) Cieszę się ,że smakują ja na niedziele zrobiłam sobie porcyjkę . :) Mają stały pobyt na stole pozdrawiam smaczne pa!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi