aneta26 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 CIASTO: 0,5KG MĄKI 2 JAJKA 2 ŁYZKI ŚMIETANY 1/2SZKL MIODU 1/2 SZKL CUKRU KREM: 2 OPAKOWANIA BUDYNIU 1/2L MLEKA POLEWA: MLEKO SKONDENSOWANE SŁODZONE ORZECHY DO POSYPANIA ZE SKŁADNIKÓW WYROBIĆ CIASTO, KTÓRE ROZWAŁKOWAĆ NA 2 PLACKI. KAŻDY PLOACEK PIEC OSOBNO. PUSZKĘ MLEKA GOTUJEMY W GARNKU 2,5-3GODZ. BUDYNIE ZROBIĆ WG PRZEPISU NA OPAKOWANIU I WYSTUDZIĆ. PLACKI PRZEKŁADAMY BUDYNIEM. NA WIERZCH POLEWAMY POLEWĄ TOFFI Z MLEKA SKONDENSOWANEGO I POSYPUJEMY ORZECHAMI. PYCHA! Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Świetny przepis :lol: , budyń i toffi w jednym cieście, mmmm ... pycha :lol: "To jest to co 'tygryski' lubią najbardziej :) " Ale mam pytanie odnośnie kremu: te 2 budynie należy ugotować w 1/2 litra mleka czy w 1 litrze mleka. A jak w litrze to czy masa nie wyjdzie zbyt rzadka :) :lol: Cytuj
aneta26 Opublikowano 23 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 BUDYNIE UGOTOWAĆ W 1/2L MLEKA, MASZ RACJĘ DOROTKO INACZEJ MASA BY NAM POPŁYNĘŁA :lol: :lol: Cytuj
Dorota Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Anetko, dziękuję za szybką odpowiedź i pozdrawiam :lol: Cytuj
Jola_A. Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 czy do ciasta nie jest potrzebna margaryna albo maslo?? Cytuj
arabika Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Do Joli Jeśli chcesz poznac opinie o miodowniku to podaje link do ksiązki kucharskiej z której miodownik pochodzi [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
arabika Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Aneta wklejasz przepisy z róznych książek kucharskich np. [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Wczoraj znlazłam także podany przez Ciebie przepis z mojej ksiązki kucharskiej I co Ty na to ???? Cytuj
Marcin Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Prośba do Anety - jeżeli podajesz przepisy identyczne jak na innych stronach może warto byłoby zapytać ich autora o zgodę - uniknęlibyśmy takich sytuacji jak teraz. Może wystarczy podać, że przepis masz stąd i stąd. Wiadomo, że forum mamy po to aby dzielić się przepisami które mamy z różnych źródeł - takie sytuacje są nieuniknione. Tutaj wstawiam link do innej dyskusji z naszego forum. https://www.smaczny.pl/forum/viewtopic.php?t=1155 Poczytajcie - tamten wątek zakończył się "awanturą" na całego :lol: Naprawdę - rozwiążmy jakoś tą sprawę polubownie. Szkoda tych przepisów na takie spory :lol: Pozdrawiam Marcin Cytuj
aneta26 Opublikowano 24 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 SORY JEŻELI KOGOŚ URAZIŁA :lol: TE PRZEPISY DOSTAJĘ OD MOICH ZNAJOMYCH, ALE SĄ ONE NAJPIERW WYPRÓBOWANE. NIE SĄDZĘ ŻE ZROBIŁAM COŚ ZŁEGO. PRZECIEŻ NIE SĄ CHRONIONE PRAWAMI AUTORSKIMI. Cytuj
Marcin Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 I ja tak myślę, ale chciałbym uniknąć kolejnych nieporozumień z tego powodu :lol: Cytuj
arabika Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Ja się na Ciebie nie gniewam Poprostu poczułam się wczoraj dziwnie kiedy weszłam na forum i zobaczyłam skopiowaną swoja sałatke.Jeszcze kilka innych przepisów z innych ksiażek kucharskich z onetu, podpisanych przez Ciebie Daje swoje przepisy na forum i do ksiazki po to ,aby inni z nich korzystali Nie będę miała nic przeciwko jeśli chciałabyś pisać je na innym forum ale przede wszystkim chciałabym o tym wiedzieć ,aby uniknąć takiej sytułacji jak wczoraj Możesz też podać żródło przepisu ,wstawic link do strony i też bedzie ok Cytuj
ina12 Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Proszę nie marnujmy sobie życia nieporozumieniami. Czytałam o Marzenie cc, ile ona posiada w sobie nienawiści, ale jeszcze do tego choruje na manię wyższości. Powiedzmy sobie szczerze, u niej jest brak dobrego charakteru i kultury. A teraz zmieniam temat, bierzemy się do roboty na podawanie smacznych przepisów. Pozdrawiam wiosennie. ina12. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.