basia_set Opublikowano 25 Sierpnia 2004 Zg艂o艣 Opublikowano 25 Sierpnia 2004 ten przepis na ajerkoniak jest naprawde niezawodny ajerkoniak 6 偶贸艂tek 1 szklanka cukru cukier waniliowy 1 szklanka spirytusu 1 puszka mleka skondensowanego nies艂odzonego 偶贸艂tka utrze膰 z cukrem i cukrem wanilowym na pulchn膮 mas臋 doda膰 mleko i spirytus gdyby dla kogo艣 ajerkoniak wyszed艂 za g臋sty lub za mocny mo偶na doda膰 wi臋cej mleka karmel 1 szklanka wody 1 szklanka spirytusu 1 puszka mleka skondensowanego s艂odzonego mleko w puszce gotowa膰 2-3 godzin przestudzi膰 wymiesza膰 ze spirytusem i wod膮 na zdrowie :D Cytuj
krysia50 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Zrobi艂am ten karmel i jest super tylko ja ju偶 kupi艂am gotowy w puszce bez gotowania tylko puszeczk臋 otworzy膰 i gotowe- pozdrowienia Cytuj
Dorunia Opublikowano 24 Marca 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 24 Marca 2007 Zrobi艂am ten ajerkoniak...jak dla mnie by艂 za mocny wi臋c tak jak pisa艂a艣 da艂am wi臋cej mleka skondensowanego i teraz jest ok.Na 艣wi臋ta zrobi臋 go jeszcze raz 馃檪 Cytuj
Basia K Opublikowano 24 Marca 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 24 Marca 2007 Ja robie taki ajerkoniak z 40% w贸dki. Gdy robilam go pierwszy raz-ze spirytusem byl,tak jak i dla Doruni za ostry,a z w贸dki jest ok 馃檪 Nie trzeba wtedy zwiekszac ilosci mleka. Cytuj
ela52 Opublikowano 24 Marca 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 24 Marca 2007 Rowniez robilam ajerkoniak z wodki i popieram nie jest taki ostry i nie trzeba dodawac mleka. Pozdrawiam 馃檪 馃檪 馃檪 Cytuj
bietka Opublikowano 25 Marca 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 25 Marca 2007 Na 艣wi臋ta jak znalaz艂.M膮偶 lubi wszystko co czekoladowe-macie jakie艣 pomys艂y na takowy napitek? Cytuj
Majka9 Opublikowano 25 Marca 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 25 Marca 2007 Ja robi臋 czekoldow膮 w贸deczk臋 z mleka kondensowanego czekoladowego . nalezy mleko gotowa膰 w gor膮cej wodzie i p贸偶niej zmiesza膰 z w贸deczk膮 . Serdecznie polecam 馃檪 Cytuj
Majka9 Opublikowano 26 Marca 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 26 Marca 2007 Ju偶 pisz臋 .P贸艂 litra w贸dki i jedna puszka mleka . Naprawd臋 jest super . 馃檪 Cytuj
bietka Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Mleko czekoladowe zapad艂o sie pod ziemi臋.Jest tylko zwyk艂e s艂odzone lub nie.A u was jest czy tylko u mnie wymiot艂o?Szukam od czasu postu i zero trafie艅 a 艣wieta tuz..... Cytuj
Basia K Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Bietko,pytalam dzis w hurtowni nabialowej.W og贸le go nigdzie nie ma.Moze juz nie produkuja :grin: Cytuj
bietka Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 R贸wniez nigdzie nie znalaz艂am.Zrobi艂am z gotowej masy karmajkowej. Cytuj
fredzia Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zg艂o艣 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Ten przepis na ajerkoniak dobry tylko nie szklanka spirytusu tylko pol szklanki i pol szlkanki wody.Robie taki Termomiksie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.