aneta26 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 7 BIAŁEK 2 ŁYZKI CUKRU WANILIOWEGO 2SZKL CUKRU PUDRU SZKL MAKU 15DAG WIÓRKÓW KOKOSOWYCH KREM: 7 ŻÓŁTEK SZKL CUKRU PUDRU 2 ŁYŻKI CUKRU WANILIOWEGO 2 BUDYNIE WANILIOWE 2SZKL MLEKA 10DAG MASŁA DO NASĄCZENIA BISZKOPTÓW: FILIŻANKA MOCNEJ, CZARNEJ KAWY AROMAT ARAKOWY 2,3 OPAKOWANIA BISZKOPTÓW OKRĄGŁYCH POLEWA DO CIAST CIASTO: BIAŁKA UBIĆ Z CUKREM DODAĆ MAK I WIÓRKI PIEC W 180'C OK. 15 MIN. KREM: ŻÓŁTKA UBIĆ Z CUKREM, 1/2 SZKL MLEKA I BUDYNIAMI. POZOSTAŁE MLEKO ZAGOTOWAĆ DODAĆ MASĘ ŻÓŁTKOWĄ I UGOTOWAĆ BUDYŃ CIĄGLE MIESZAJĄC. MASŁO ZMIKSOWAĆ DODAĆ WYSTUDZONY BUDYŃ. NA WYSTUDZONE CIASTO WYŁOŻYĆ KREM, NA TO BISZKOPTY NASĄCZONE W KAWIE WYMIESZANEJ Z AROMATEM, POLAĆ POLEWĄ. KROIĆ SCHŁODZONE. Cytuj
Jola_A. Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 Przepis ten juz kilkakrotnie powtarza sie na forum,tylko pod roznymi nazwami. :lol: Cytuj
Jola_A. Opublikowano 30 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 a to nie jest to samo ciasto :lol: twojego autorstwa :lol: tylko proporcje i skladniki lekko zmienione https://www.smaczny.pl/forum/viewtopic.php?t=1883 Cytuj
aneta26 Opublikowano 30 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2006 TO NIE JEST TO SAMO BO CAŁKIEM INACZEJ SMAKUJE NIŻ MAKOWIÓREK :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.