zazula226 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Składniki: - 30 dag maku - 1 kostka margaryny - 45 dag cukru pudru - 60 dag jabłek - 9 jaj - 9 łyżek kaszy manny - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 szklanka krojonych orzechów włoskich - 10 dag rodzynek Sposób przygotowania: Na grubej tarce zetrzeć jabłka. Mak sparzyć i zemleć. Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, mak i utarte jabłka. Ubić pianę i dodać z kaszą manną oraz pozostałymi składnikami do masy. Lekko mieszając. Piec około 40 minut w 150-180°C. Polać polewą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.