zazula226 Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Składniki: - 1 cebula, - 200 g pieczarek, - łyżeczka mąki, - łyżka masła, - 1/2 kubka słodkiej śmietanki 12%, - sól, - pieprz, - maggi - zielona pietruszka Sposób przygotowania: Pieczarki obieramy i kroimy na 4 części, jeżeli są nieduże, na 8 jak są większe. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Kiedy się lekko zrumieni dodajemy pieczarki i dusimy aż wyparuje woda. Śmietankę mieszamy z mąką i dodajemy do pieczarek, zagotowujemy i przyprawiamy. Po zdjęciu z ognia dodajemy dużo siekanej pietruszki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.