ulinek77 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Zupa chińska mojej koleżanki SKŁADNIKI 2 porcje piersi z kurczaka, 1 świeża czerwona papryka 2 marchewki 1 seler 2 pietruszki por (biała część) 2-3 ogórki korniszony koncentrat pomidorowy WYKONANIE Piersi z kurczaka pokroić w paseczki i podsmażyć na patelni. Osączyć Warzywa również pokroić w paseczki i kolejno podsmażać na patelni. Wszystkie składniki (oprócz ogórka) wrzucamy do garnka z gotującą wodą i 2 kostkami rosołowymi. Można dodać liść laurowy i ziele angielskie. Wszystko podgotować, aż będzie miękkie, na koniec dodać ogórki korniszony, pokrojone w paski i koncentrat pomidorowy. Na koniec gotowania odstawić garnek z ognia i dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozrobionej w zimnej wodzie ciągle mieszając, aby nie zrobiły sie kluski. Do smaku dodać kwasek cytrynowy, cukier chili, słodką paprykę. ps. to super zupka na każdy dzien oraz od swięta np. na impreze rodzinną :lol: Cytuj
Bernimek Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zupka zapowiada się smacznie. Ulinku napisz proszę, czy mięso i warzywa podsmażamy na patelni bez przypraw? Cytuj
ulinek77 Opublikowano 21 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 podsmażamy bez przypraw ;) nabierze wszystko smaku po gotowaniu z kostkami rosołowymi ;) Cytuj
zuziorek Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 Zapowiada sie bardzo smacznia zupka! Ciągle ogórkowa pogania pomidorową albo rosół czy krupnik..... Ta porcja którą podałaś na ile osób wystarcza? Cytuj
DeLarge Opublikowano 22 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 dokładnie mam podobne pytanie...ile tej wody? Cytuj
ulinek77 Opublikowano 22 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2006 wiecie co - prawdę mówiąc to mój syn potrafi tę zupę zjeść sam przez 2 dni Ale myślę, że to zupka na 4-5 osób Co do wody - to należy dodać według uznania, dlatego, że jedni wolą rzadką inni znowu gęstą. ogólnie ma być srednio-gęsta Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi