aneta26 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Składniki: - 2 serki homogenizowane waniliowe, - 3/4 szkl cukru pudru, - 1/2 litra śmietany kremówki, - 2-3 duże łyżki żelatyny, - cukier waniliowy, - 10 dag rodzynków, - puszka ananasów lub brzoskwiń, - torebka galaretki ananasowej lub brzoskwiniowej, - rodzynki do przybrania Serki należy utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym; kremówkę ubić i połączyć z serkiem. Żelatynę moczymy w niezbyt dużej ilości zimnej wody aż spęcznieje (czyli ok. 30 min), a następnie gotujemy. Ostudzoną należy wlać do masy i wymieszać, dorzucić rodzynki i kawałki ananasa lub brzoskwiń (kilka zostawić do dekoracji). Tortownicę napełniamy masą i wstawiamy na godzinę (lub trochę dłużej) do lodówki (czasami dobrze aby masa przeleżała w lodówce przez noc). Galaretkę przyrządzamy wg opisu na opakowaniu, odstawiamy by ostygła (ale nie stężała). Gdy masa serowa stężeje, wyciągamy ją z lodówki, układamy na wierzchu pozostałe owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy w lodowce, aby galaretka stężała na dobre . PYCHOTA :lol: Cytuj
ali Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 3/4 czego cukru? pewnie szklanki? Cytuj
aneta26 Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Już poprawiłam, to było oczywiście 3/4 szkl cukru pudru :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.