aneta26 Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 5 JAJEK OGÓRKI KISZONE MAJONEZ SÓL, PIEPRZ NATKA PIETRUSZKI Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić wzdłóż na pół i ułożyć na półmisku Pół słoiczka majonezu przełożyć do miseczki, kilka ogórków kwaszonych posiekac drobno w kostkę i dodać do majonezu, doprawić solą i pieprzem Masą pokryć jajka znajdujące się na półmisku, ozdobić natką pitruszki i schować do lodówki w celu schłodzenia. Przepis łatwy, prosty do wykonania i szybki, a z pewnością goście będą zadowoleni Życzę smacznego Cytuj
ali Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2006 Ja dodaję jeszcze pieczarki marynowane i groszek konserwowy, czasem drobniusieńko pokrojoną cebulę/uprzednio sparzoną/, częściej szczypiorek, bo mam go nawet zimą /zamrożony/. A jaja albo układam na liściach sałaty /na 1 liściu 1 połówka jaja/ i na to ten sos, albo pierw wykładam sos na półmisek a to wierzchu jaja przeciętą stroną do góry. Cytuj
aneta26 Opublikowano 25 Marca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2006 Też musi być smaczne, sprubuję. A po za tym świetnie podane :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.