ina12 Opublikowano 24 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2006 Przepis ten posiadam z " PRZEPISY CZYTELNIKÓW" Ciasto: 2 szklanki maki, 2 łyzeczki proszku do pieczenia,pół kostki miękkiej margaryny, pół szklanki cukru, 2 jajka, żółtko. Masa budyniowa: litr mleka, 3 budynie czekoladowe. Masa serowa: pół kostki miękkiej margaryny, pół szklanki cukru, cztery serki homogenizowane waniliowe, 3 jajka, białko, budyń smietankowy, polewa czekoladowa, wiórki kokosowe. Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłozyć je na prostokątna blaszkę. Ugotować budynie czekoladowe, gorace przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem i stale ucierając, dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy, wymieszać. N a końculekko mieszajaąc połączyć z pianą z czterech białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić na 40 min do piekarnika nagrzanego do 180* C. Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Bardzo smaczne jest to ciasto. Jezeli to ciasto znajduje się na Forum, a ja przeoczyłam, to proszę mi wybaczyć. ina12 Cytuj
apsik Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Wszystkim którzy lubią ciasta z budyniem czekoladowym chciałam przypomnieć ten placuszek. Mam go z tego samego żródła co Halinka i bardzo go lubię,prosty ,smaczny i ładnie wygląda a do tego jeszcze niedrogi. Zachęcam do upieczenia. Cytuj
Kaka 79 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Ciasto wygląda bardzo apetycznie. Mam pytanie jakie serki to mają być (jakiej wielkości), czy mogą być np. serki Danio czy jakieś większe? Pozdrawiam Kaśka Cytuj
apsik Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Kaka ja używałam właśnie takiej wielkości serków tylko innej firmy,jeżeli chodzi o wagę to tak około 15 dag ma jeden. Cytuj
Iwulek Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam To ciacho będzie pyszne. Ja mam pytanko. Na jakiej wielkości blaszce go robicie? Dopiero zaczynam przygodę z pieczeniem, więc nie chcę zrobić gafy. Z góry dziękuję za odp. ;) Cytuj
ina12 Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Eluniu dziękuję za przypomienie tego ciasta i udzielenie prawidłowej odpowiedzi. Serki używam 150g. Iwulek ja piekę to ciasto w tortownicy o średnicy 26 cm. Pozdrawiam Cytuj
apsik Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Halinko przypomniałam bo bardzo lubię to ciasto ,ja piekę w takiej troszkę mniejszej blaszce. Cytuj
Alicja Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2012 Bardzo spodobał mi się ten przepis ale brak mi trochę konkretniejszych informacji. Proszę napiszcie czy budynie mają być z cukrem czy bez i na jaką ilość mleka. Są budynie na 0.5l lub 0.75. Nie mam za dużego doświadczenia w pieczeniu i jest to dla mnie ważne. Pozdrawiam. Cytuj
Dorota Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 Witaj na forum Alicjo :) Ja podpowiem tak: budynie z cukrem i na 0,5 litra mleka (te tradycyjne). Udanego wypieku życzę i smacznego :) Ineczko myślę, że dobrze odpowiedziałam, jakby co to mnie popraw, pozdrawiam :) Cytuj
Alicja Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 Oj wielkie dzięki za szybką reakcję. Ciasto ma być gotowe na sobotę. Chciałam zrobić coś nowego i ciekawego. Wszyscy u mnie uwielbiają budyń i serki homogenizowane więc jak się uda to powinien być przebój na ważną uroczystość rodzinną, Serdecznie pozdrawiam. :) :) :) Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Proszę bardzo :D Powiem Ci, że wybrałaś bardzo fajny przepis, mam nadzieję, że ciasto Ci się uda, i że rodzince będzie smakowało, powodzenia :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.