Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis ten posiadam z " PRZEPISY CZYTELNIKÓW" Ciasto: 2 szklanki maki, 2 łyzeczki proszku do pieczenia,pół kostki miękkiej margaryny, pół szklanki cukru, 2 jajka, żółtko. Masa budyniowa: litr mleka, 3 budynie czekoladowe. Masa serowa: pół kostki miękkiej margaryny, pół szklanki cukru, cztery serki homogenizowane waniliowe, 3 jajka, białko, budyń smietankowy, polewa czekoladowa, wiórki kokosowe. Z podanych składników zagnieść ciasto i wyłozyć je na prostokątna blaszkę. Ugotować budynie czekoladowe, gorace przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystystudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem i stale ucierając, dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie wsypać budyń śmietankowy, wymieszać. N a końculekko mieszajaąc połączyć z pianą z czterech białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym. Wstawić na 40 min do piekarnika nagrzanego do 180* C. Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Bardzo smaczne jest to ciasto. Jezeli to ciasto znajduje się na Forum, a ja przeoczyłam, to proszę mi wybaczyć. ina12

post-2336-1172256809_thumb.jpg

  • 1 rok później...
Opublikowano

Wszystkim którzy lubią ciasta z budyniem czekoladowym chciałam przypomnieć ten placuszek. Mam go z tego samego żródła co Halinka i bardzo go lubię,prosty ,smaczny i ładnie wygląda a do tego jeszcze niedrogi. Zachęcam do upieczenia.

Opublikowano

Witam To ciacho będzie pyszne. Ja mam pytanko. Na jakiej wielkości blaszce go robicie? Dopiero zaczynam przygodę z pieczeniem, więc nie chcę zrobić gafy. Z góry dziękuję za odp. ;)

  • 4 lata później...
Opublikowano

Bardzo spodobał mi się ten przepis ale brak mi trochę konkretniejszych informacji. Proszę napiszcie czy budynie mają być z cukrem czy bez i na jaką ilość mleka. Są budynie na 0.5l lub 0.75. Nie mam za dużego doświadczenia w pieczeniu i jest to dla mnie ważne. Pozdrawiam.

Opublikowano

Witaj na forum Alicjo :) Ja podpowiem tak: budynie z cukrem i na 0,5 litra mleka (te tradycyjne). Udanego wypieku życzę i smacznego :) Ineczko myślę, że dobrze odpowiedziałam, jakby co to mnie popraw, pozdrawiam :)

Opublikowano

Oj wielkie dzięki za szybką reakcję. Ciasto ma być gotowe na sobotę. Chciałam zrobić coś nowego i ciekawego. Wszyscy u mnie uwielbiają budyń i serki homogenizowane więc jak się uda to powinien być przebój na ważną uroczystość rodzinną, Serdecznie pozdrawiam. :) :) :)

Opublikowano

Proszę bardzo :D Powiem Ci, że wybrałaś bardzo fajny przepis, mam nadzieję, że ciasto Ci się uda, i że rodzince będzie smakowało, powodzenia :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.