zuziorek Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Dorotko dziękuję za przypomnienie mi mojego ulubionego ciacha...w prawdzie święta poza domem ale tego mazurka zrobię na wynos. Czasami jak się rozpędzę to robie podwójna porcję i bawię się w lepienie jajek i innych kształtów. Ciacho jest długo trwałe i może leżeć nawet dłużej niż 3 dni, ale czy dotrwa... :mrgreen: Cytuj
magic5 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 A czy moge uzyc margaryny Kasi do tego przepisu? Pozdrawiam i dziekuje.. Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Nie wiem co na to Zuziorek, ale myślę, że można spróbować z margaryną (chociaż z masłem będzie lepsze). Powodzenia :grin: Cytuj
zuziorek Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 szczerze to nie mam pojecia , bo nigdy nie próbowałam Cytuj
magic5 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Slaba ze mnie gospodyni.W zyciu nie robilam mazurka ale ten przepis wydaje mi sie prosty jak na moje umiejetnosci ;-)Stad to glupie pytanie.Dziekuje za odpowiedzi :grin: Cytuj
zuziorek Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 pytanie nie głupie....ja nie jestem na tyle dobrym cukiernikiem i nie eksperymentuję do póki ktoś nie zrobi tego przede mną Pozdrawam Cytuj
magic5 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Ziuziorek dzieki za szybka odpowiedz :grin: Cytuj
shallimar Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 do ciasta mazurkowego to ja zdecydowanie polecam maslo. Cytuj
magic5 Opublikowano 21 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2008 W takim razie polece zaraz kupic maslo Pozdrawiam.. Cytuj
Klosewik Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Twoja polewa, Zuzuiorku, może spokojnioe zastąpić gotowane w puszcze mleko słodzone. Robi się ją bardzo szybko i nie trzeba się zastanawiać, co zrobić z resztą, jeżeli takowa zostanie :grin: . Polewę zrobiłam z połowy składników. Jest pyszna ! Cytuj
iwonka221 Opublikowano 27 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2008 Witam!!!Zrobiłam mazurek na wielkanoc , i muszę powiedzieć ,że jest naprawdę pyszny!!!Jak dla mnie i mojej rodzinki to jednym słowem"niebo w gębie"!!!Pozdrawiamy!!! Cytuj
zuziorek Opublikowano 28 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 Cieszę sie że mazurek idzie dalej w świat... :grin: Cytuj
sowa-1 Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Witam. Czy do ciasta kruchego nie dodaje się proszku do pieczenia? I czy jeśli krówki będą ciągnące to też się rozpuszczą? Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Witam ;) W składnikach nie było podanego proszku do pieczenia, więc go nie dodałam i ciasto urosło. Ja robiłam masę z kruchymi krówkami, a jak wyjdzie z ciągnącymi to nie wiem ;-) lepiej chyba poszukać tych kruchych. Powodzenia :( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.