monilek26 Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2006 Przepis ten posiadam od mojej mamy :lol: Składniki: 3 filety z pangi (mogą też być inne rodzaje ryby) 1 kg pieczarek 3 cebule 1 kostka masła papryka słodka vegeta sól Wykonanie: Filety z ryby posypać z dwóch stron vegetą (ewentualnie solą i pieprzem jak kto woli) i ułożyć w brytfance. Pieczarki i cebule pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle - doprawić solą do smaku i wyłożyć na filety rybne. Posypać obficie słodką papryką i zapiekać 40 min. SMACZNEGO :lol: :lol: :) Cytuj
gosiek50 Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 rybka mniam mniam ale do pieczarek dołożylam czerwoną papryke-super polecam Cytuj
DeLarge Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 zachęcający przepis (znam podobny), aż ślinka cieknie, muszę wypróbować w tej wersji Cytuj
Gość bosiu19 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Naprawde dobra rybka Cytuj
gosiek50 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Witaj Monilek26- dziś na obiadek zrobiłam rybke polecaną przez Ciebie( pange ) i musze przyznać że danie było rewelacyjne, zawsze robiłam z mniej szlachetnych ryb . to danie będzie często gościć na naszym stole jest naprawde godne polecenia. :mrgreen: :shock: :oops: Pozdrawiam serdecznie Cytuj
monilek26 Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Cieszę się że rybka smakowała. Dodam, że podaję tą rybke lekko przestudzoną bo wtedy dopiero można poczuć jej delikatny smak - czego nie odczujemy kiedy ryba jest wyjęta prosto z piekarnika. Na zimno też jest dobra. Pozdrawiam Cytuj
aniela Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Ja robie podobna rybke lecz troche inaczej. Najczesciej jest to pstrag ale mysle, ze innego rodzaju filet tez bedzie dobry w zaleznosci co dla kogo jest dostepne. Dla mnie jest to pstrag lub salmon. Tak wiec, kroje pstraga na pol i wyjmuje kregoslup pozostawiajac skorke ktora wczesniej czyszcze z lusek. Umyta i osuszona w papierowym reczniku sole i nacieram pieprzem (najlepiej swiezo zmielonym lub zgniecionym). Smaze na rozgrzanym oleju z obu stron na zloty kolor. Usmazona rybe przekadam na blaszke a na pozostalym tluszczu smaze pokrojona w kostke cebule i pieczarki skrojone w pasterki. Sole i pieprze pod koniec smazenia. Usmazone pieczarki z cebulka wkladam na wierzch rybki. W kubku pol litrowym roztrzpuje jajka ( 2 cale) i do nich dodaje 3/4 szklanki smietany kremowki. Mieszam to razem, dodaje troszke soli i pieprzu oraz 2 lub 3 lyzki duze pokrojonej natki pietruszki. Polac tym rybe z pieczarkami i wlozyc na 20 do 30 minut do nagrzanego piekarnika. Zapiekac w temp. 200 C. Podaje skladniki: 2 pstragi (lub 4 filety), 1 srednia cebulka, okolo 2 szklanki pokrojonych pieczarek, 2 jajka, nie cala szkanke smietany kremowki, 2-3 lyzki posiekanej natki pietruszki, sol i pieprz zmielony na grubo, ilosc wedlug uznania. Rybe tego rodzaju robie od lat i bardzo nam wszystkim smakuje. Pozdrawiam i zycze wszystkim na forum .....SMACZNEGO!!!!!! Majka. Cytuj
DeLarge Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Aniela/Majka twój przepis również zachęcająco brzmi, co oznacza że w piątek wypróbuję zarówno Twój przepis jak i Monilka26...aha dla ścisłości pisząc salmon miałaś Aniela na myśli łososia, tak? Cytuj
aniela Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 DeLarge!! tak, to prawda mialam na mysli lososia, przepraszam za te mala niescislosc. Poniewaz zaczal sie rok szkolny, nie zagladalam tutaj przez ostatnie dwa dni. A tak na marginesie, to nie moglam sie zalogowac pod swoim imieniem a nie wpadlam na pomysl postawienia tam cyferki jak wielu to zrobilo wczesniej, wiec uzylam imie kogos mi bardzo drogiego. DeLarge, prosze daj znac jak smakowala rybka, mam jeszcze jeden wyprobowany przepis na salmona...to znaczy lososia!!! Mile wiedziana kazda opinia, pozdrowienia, majka. Cytuj
Stokrotka Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Chyba jutro wypróbuję ten przepis! Aż ślinka cieknie! :lol: Cytuj
DeLarge Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 patrz Aniela, zapomniałbym na śmierć...ryba wyszła palce lizać Cytuj
Stokrotka Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Wspaniała ta rybka! Delikatniutka, niesamowita!Tak jak poleciła Gosiek50 dodałam strąk papryki. Całość podałam z ziemniaczkami. Wszystkim bardzo smakowało! Monilek26 dziękuję za przepyszny przepis! :lol: Cytuj
monilek26 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Cieszę się że tak Wam smakuje. W tym roku zrobiłam ją na wigilię. Cytuj
an69 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Ja również zrobiłam rybkę wg przepisu i z papryką.Po upieczeniu odstała półó godz w piekarniku i faktycznie bardzo dobra.Mąż , który nie bardzo lubi ryby zjadł 2 porcje. Ania Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi