Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapowiadałam się już dawno ,ale dzisiaj wreszcie zrobiłam rybkę z twojego przepisu. Danie jest wspaniałe,miałam trochę mniejszą ilość pieczarek ale smak się nie zmienił,rybka będzie gościć często na moim stole. Chciałam jeszcze dodać ,że papryka nadała rybce oryginalnego smaku i aromatu,mam tylko pytanie czy masła musi być aż taka ilość. Gratuluję pomysłu twojej mamie Monilek a tobie dzięki za udostępnienie przepisu. POZDRAWIAM ELA.

  • Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dzisiaj miałam na obiad mintaja zrobionego z przepisu Majki. Będę robiła napewno częściej i próbowała z innych ryb bo dla nas to jest bardzo smaczny specjał. Dziękuję za przepis i pozdrawiam. Ocenę dałam 5 i nie wiem dlaczego jest stale 4 może mi ktoś wytłumaczy?

  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

witam, co do ryb, ktore po rozmrozeniu sie rozplywaja...polecam pakowane (choc moze przez to sa drozsze, nie wiem) poniewaz na nich producent zamieszcze ile jest wody w procentach, zazwyczaj kolo 20%. a co do przepisu, to bardzo smaczna jest ta zapiekanka, choc ja ja troszke inaczej robie, chociazby wpierw smaze rybe w panierce z maki i jajka :) a dzis planuje zrobic grenadiera...mam nadzieje ze mi wyjdzie, bo jeszcze nigdy go nie robilam :P pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki wszystkim za informacje o pandze.ryba ta dość często gościła na moim stole. Aż strach pomyśleć czym karmiłam rodzinę. Mirunę też jadłam i smakuje nam. Obecnie kupuję TILAPIĘ. Czy ktoś coś o niej wie?

  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dzięki wszystkim za informacje o pandze.ryba ta dość często gościła na moim stole. Aż strach pomyśleć czym karmiłam rodzinę.

Gdybym patrzyła na to co piszą i mówią na temat poszczególnych składników i produktów to bym nawet nie oddychała,bo powietrze też zatrute.

Prawda jest taka,że kurczaki są także faszerowane hormonami,pomidory dojrzewają szybko dzięki wstrzykiwanemu denaturatowi,kurczaki jedzą hormony w karmie,krowy mają lub są nosicielami choroby wsćiekłych krów,świnie mają tasiemce,indyki karmione hormonami,sałata zielona świeci od pierwiastków i pestycydów.Owoce są zsypywane tak mocno utrwalaczami,że aż mają gorzkie skórki(jabłka,gruszki).

Należy też pamiętać o sałacie i szczawiu,które zawierają szczawiany i nie należy ich dużo jeść.Mogą uszkodzić nasze nerki.

To co jeść?

Kto mi odpowie?

Ja tam nadal kupuję pangę ,bo mi smakuje i tyle.

Nie popadajmy w paranoję.

Opublikowano

Nie popadajmy w paranoję.

Każdy sam decyduje co spożywa więc zdecydowanie nikt nikomu nie ma prawa niczego narzucać, jednak

przy odrobinie wysiłku i tak naprawdę niewielkim nakładem sił można spróbować zmodyfikować swoją

codzienną dietę wykorzystując produkty pochodzące ze źródeł podlegających reguralnej kontroli jakości.

...i tak na zakończenie, już w XIX wieku Anthelme Brillat-Savarin napisał:

Dis-moi ce que tu manges, je te dirai ce que tu es

czyli "you are what you eat"

..........jesteś tym co jesz

całe szczęście że każdy człowiek ma wolny wybór :(

pozdrawiam

ps. żeby post był na temat to dodam że polecam ten pomysł na rybę (jakąkolwiek)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.