anika Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 15dkg krówek, 25dkg tłuszczu, 25dkg cukru, 4 jajka, szczypta soli , szklanka ajerkoniaku, 25dkg mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia . Cukierki pokroić na niewielkie kawałki, tłuszcz utrzeć z cukrem i szczyptą soli, ucierając dodawać pojedyńczo jajka. Wlać ajerkoniak, ucierając dalej dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na koniec wsypać cukierki. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy z kominem, piec godzinę w 175*c. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. babka jest naprawdę smaczna. :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.