Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: Ciasto: - 15 dag mąki - 5 dag cukru pudru - 10 dag Kasi - łyżka śmietany Masa: - 10 dag mleka w proszku - 15 dag cukru - 10 dag Kasi - łyżka cukru waniliowego - bakalie Sposób przygotowania: Mąkę posiekać z Kasia i cukrem pudrem. Dodać śmietanę, zagnieść ciasto, uformować kule, owinąć folią, i odstawić na godzinę do lodówki. Następnie należy rozwałkować ciasto na grubość około 1,5 cm, wyłożyć formę i piec około 15 minut w 200°C Mleko w proszku, cukier, cukier waniliowy zalać 50 ml wrzątku i miksować, aż wszystko się połączy. Dodać stopioną na parze Kasie. Starannie zmiksować. Powstała masę kajmakową rozprowadzić na cieście, ozdobić bakaliami.

Opublikowano

przepraszam, że dopiero teraz, ale tak jakoś wyszło, święta... :lol: Tak Ali, potwierdzam,, wrzątek to goraca woda;) Pozdrawia, i na serio warto spróbować:lol:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.