zazula226 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Składniki: Ciasto: - 15 dag mąki - 5 dag cukru pudru - 10 dag Kasi - łyżka śmietany Masa: - 10 dag mleka w proszku - 15 dag cukru - 10 dag Kasi - łyżka cukru waniliowego - bakalie Sposób przygotowania: Mąkę posiekać z Kasia i cukrem pudrem. Dodać śmietanę, zagnieść ciasto, uformować kule, owinąć folią, i odstawić na godzinę do lodówki. Następnie należy rozwałkować ciasto na grubość około 1,5 cm, wyłożyć formę i piec około 15 minut w 200°C Mleko w proszku, cukier, cukier waniliowy zalać 50 ml wrzątku i miksować, aż wszystko się połączy. Dodać stopioną na parze Kasie. Starannie zmiksować. Powstała masę kajmakową rozprowadzić na cieście, ozdobić bakaliami. Cytuj
ali Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 No, może być dobry, ale wrzątek to woda czy jakiś inny płyn? Cytuj
zazula226 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 przepraszam, że dopiero teraz, ale tak jakoś wyszło, święta... :lol: Tak Ali, potwierdzam,, wrzątek to goraca woda;) Pozdrawia, i na serio warto spróbować:lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.