zazula226 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Składniki: - 5 żółtek - 1/2 litra mleka - budyń śmietankowy lub waniliowy - 5 łyżek cukru - 25 dag Kasi - galaretka ananasowa - szklanka wrzątku Sposób przygotowania: Mleko należy zagotować z cukrem. Żółtka wymieszać z łyżeczką mleka i budyniem. Wlać całość do wrzącego mleka, ostudzić. Margarynę utrzeć na puszystą masę i dodawać do niej po łyżce budyniu. Miksować aż powstanie jednolita masa. Dodawać po łyżce ostudzoną, ale jeszcze płynną galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wrzątku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.