Krystyna68 Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2006 Biszkopt na dużą blache Skład: 5 jajek 1 szkl. kartoflanki 2 łyżka mąki zwykłej(tortowej) 1 szkl.cukru 1 mały proszek(2 pełne łyżeczki). Przygotowani: Ubić trzepaczką białka, z cukrem + szczypta soli, na sztywno, dodać żółtka, makę + proszek wszystko lekko wymieszać trzebaczką. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180-200 stopni C. Piec 30 minut. Po ubieczeniu przekładamy biszkopt krem. Biszkopt nalezy ubiec wcześniej. Krem Skład: o,5 lit. mleka 3 tłyzki cukru 1 budyń smietankowy 2 łyzki mąki torowej. Przygotowanie: Mleko podzielic na dwie części. Jedną szklanke zagotowac w drugiej rozmieszać budyń + mąke + cukier. Wszystko wymieszać trzepaczką i wlać do gotującego się mleka(gotowac jak budyń). Po ostudzeniu utrzeć 1 kost. masło albo 1/2 masła + 1/2 Kasi i stopnowo dodawać masę budyniową. W ten krem dodać ananasy z 1 puszki. Ananasy odcedzić i pokroic w drobną kostke iprzekroic na połowę i skropić sokiem z ananasów. Krem dzileimy na dwie częsci. Jedną część kładziemy na sączony biszkopt drugą połową przykrywamy i reszte kremu wysmarowac na wierzch ciasta. Posypka na ciasto Skład: 1 łyżka masła 3 łyzki cukru 1 szkl. kokosu. Przygotowanie: Wszystkie składniki upiec na jasno złoty kolor w patelni. Ciepłą posypke nałożyć na ciasto. Włożyć do woreczka foliowego i stawić do lodówki. Smacznego!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.